Γιούνκερ: Μην περιμένετε σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Γιούνκερ: Μην περιμένετε σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ο επικεφαλής του Eurogroup – Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, λέει ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου

Γιούνκερ: Μην περιμένετε σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα
Δεν αναμένονται σήμερα σημαντικές οριστικές αποφάσεις για την  Ελλάδα, διεμήνυσε προσερχόμενος  στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών  της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατεβάζοντας έτσι τον πήχη των προσδοκιών.

Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει εάν οι αποφάσεις για την Αθήνα θα πρέπει να αναμένονται εντός του Οκτωβρίου, δήλωσε με νόημα ότι «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

«Η Τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Κλείσιμο

Όσον αφορά στην αυριανή επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε χαμογελώντας ότι «η καγκελάριος δεν είναι η τρόικα».

«Η καγκελάριος θα ταξιδέψει στην Ελλάδα όπως ταξιδεύει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όπως ήρθε στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός», είπε ο κ. Σόιμπλε, ωστόσο, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό RBB του Βερολίνου την Κυριακή σημείωσε πως δεν πρέπει να καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες για την επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο κ. Σόιμπλε τόνισε επίσης πως το Βερολίνο έχει εντατική διμερή συνεργασία με την Ελλάδα, προκειμένου να τη βοηθήσει να χτίσει μια ανταγωνιστική οικονομία.

«Η Γερμανία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτό το δύσκολο δρόμο, ωστόσο, η τρόικα έχει τη δική της δουλειά είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, καλώντας  τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να δώσουν στην Ελλάδα χρόνο εάν δεν ζητήσει περισσότερα χρήματα
 
Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Φρίντεν αναφέρθηκε και στην Ισπανία, λέγοντας πως η χώρα αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης, ενώ οι πρώτοι «καρποί» των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται από την κυβέρνηση είναι ορατοί.

«Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις τράπεζες στην Ισπανία και να εξετάσουμε κατά πόσο η Ελλάδα τηρεί τους όρους, πιθανόν να έχουμε αίτημα προσφυγής της Κύπρου στο μηχανισμό, ενώ και η Σλοβενία έχει δυσκολίες», δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, αναφερόμενη στα θέματα που θα απασχολήσουν την σημερινή συνάντηση του Eurogroup.

Ανακοίνωσε ακόμη πως σήμερα πρόκειται να ληφθεί στο Λουξεμβούργο η απόφαση για τον τερματισμό, τον ερχόμενο Ιούλιο, της λειτουργίας του προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης και η μεταφορά στο μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) του ποσού των 700 δισεκατομμυρίων ευρώ, «ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πλησιάσει λίγο τη σταθερότητα, αλλά δεν έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα», τόνισε η κυρία Φέκτερ, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη δεν πρέπει να βυθιστεί στα χρέη, αλλά να τα μειώσει.

Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες περικοπές και να επιλύσει τα προβλήματα της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κις ντε Γέγκερ στέλνοντας ένα αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και η κατάσταση στην Ελλάδα, οΝντε Γέγκερ δήλωσε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση της Ολλανδίας τάσσεται κατά ενός νέου δανείου για την Ελλάδα ή της απομείωσης του χρέους.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης