Πρόοδος, αλλά μας «χωρίζουν» ακόμα 4 δισ. ευρώ

Πρόοδος, αλλά μας «χωρίζουν» ακόμα 4 δισ. ευρώ

«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας - «Αγκάθια» οι περικοπές 750 εκατ. ευρώ σε δαπάνες του Δημοσίου, στην Υγεία και την Άμυνα - «Η Τρόικα ζητάει κι άλλο αίμα» δηλώνει εκπρόσωπος κόμματος που μετείχε στη βραδινή σύσκεψη υπό τον Γ. Στουρνάρα - Το απόγευμα ο υπ. Οικονομικών συναντάται με τον Ράιχενμπαχ

Τσάι… με σήμα την κάνναβη!
Πρόοδος, αλλά μας «χωρίζουν» ακόμα 4 δισ. ευρώ
Στην τελική ευθεία -μετ’ εμποδίων ακόμα όμως- μπαίνει η λίστα μέτρων που θα ανοίξει το δρόμο για την επόμενη δόση ή και για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος μέχρι και το 2016.

Παρότι κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι «σημειώθηκε πρόοδος» στις συζητήσεις με την Τρόικα, πηγές που μετέχουν στις συσκέψεις για την  κατάρτιση του προγράμματος ανέφεραν πως παραμένει η τρύπα στα 4 δισ. ευρώ μετά την συνάντηση με την Τρόικα. Αναπότρεπτες φαντάζουν πλέον οι αυξήσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 έτη, καθώς είναι «έξτρα» μέτρο που τέθηκε για να καλύψει σαν λύση ανάγκης το «κενό» των 4 δισ. που παραμένει στο πακέτο.  

Κλείσιμο
«Η Τρόικα ζητάει και άλλο αίμα» σχολίασε εκπρόσωπος κόμματος που μετείχε στη σύσκεψη υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Άλλος πάλι απέφευγε κάθε δήλωση λέγοντας μόνο «είναι άγρια τα πράγματα». Οι συσκέψεις με Τρόικα και κόμματα θα είναι εντατικές κάθε μέρα, καθώς και την Τρίτη οι ελεγκτές θα επισκεφτούν και πάλι το υπουργείο Οικονομικών για να εξετάσουν τα θέματα των ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να έχει κλείσει το πακέτο έως την Κυριακή. Αγκάθια στις διαβουλεύσεις με την Τρόικα παραμένουν οι περικοπές ύψους 750 εκατ. ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά και μεγάλο κομμάτι περικοπών στην Υγεία και την Άμυνα.

Πληροφορίες πάντως από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέκρουαν σχεδόν κάθε σκέψη για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αν και «έδειχναν» πως αναζητούνται λύσεις τύπου εφεδρείας ή εθελουσίας εξόδου από το δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν η μεταρρύθμιση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και ο τρόπος παρακολούθησης των δαπανών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης