Θετικός για Ελλάδα ο Σόιμπλε

Θετικός για Ελλάδα ο Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του απέκλεισε τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα μας, ενώ δήλωσε ότι το 2013 η ευρωζώνη θα διατηρήσει τη σημερινή της μορφή

Θετικός για Ελλάδα ο Σόιμπλε
Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ δήλωσε σήμερα, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις του στον γερμανικό ραδιοσταθμό Inforadio, ο κ. Σόιμπλε απέκλεισε πάντως ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα όταν ερωτήθηκε αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ευρωζώνη με τη σημερινή μορφή της, στην οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ο Σόιμπλε απάντησε "ασφαλώς" και καταδίκασε τις "εικασίες" γύρω από ένα αντίθετο σενάριο.

"Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόβλημα "μοναδικό".

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πάντως πως οι διεθνείς προσπάθειες για τη χώρα ήταν ήδη τέτοιες ώστε "δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα (αρωγών) για την Ελλάδα".
Κλείσιμο

Ο Γερμανός υπουργός είπε για μια ακόμη φορά πως θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ), η οποία θα ελέγξει τον Σεπτέμβριο την πρόοδο της Αθήνας, για να αποδεσμευτεί ένα νέο τμήμα της βοήθειας.

"Την επόμενη χρονιά, το ευρώ θα σταθεροποιηθεί και η νευρικότητα στις χρηματαγορές θα μειωθεί", διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε, προειδοποιώντας πάντως πως αυτό θα πάρει χρόνο.

"Χάσαμε την εμπιστοσύνη. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα. Αντίθετα, το να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί περισσότερο καιρό", πρόσθεσε ο υπουργός, πολύ περισσότερο, είπε, που η Ευρώπη είναι "πολύπλοκη και σύνθετη".

"Δεν μπορούμε να παίρνουμε απλώς αποφάσεις" επειδή πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι θεσμοί των 17 χωρών μελών, υπενθύμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης