Γιούνκερ: Το συνταγματικό δικαστήριο «κρίνει» την τύχη της Ελλάδας

Γιούνκερ: Το συνταγματικό δικαστήριο «κρίνει» την τύχη της Ελλάδας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel το Βερολίνο δείχνει να χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα

Γιούνκερ: Το συνταγματικό δικαστήριο «κρίνει» την τύχη της Ελλάδας
Υπέρ μίας ταχείας απόφασης από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης για την επικύρωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης φέρεται να τάσσεται σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel» που θα δημοσιευθεί την Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως δήλωσε δεν υπάρχει καθόλου χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο γιατί από την απόφασή τους και τον χρόνο που θα εκδοθεί κρίνεται η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε σύντομη έγκριση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM επειδή η θέση της Ελλάδας είναι σοβαρή, συσχετίζοντας μάλιστα έμμεσα το θέμα με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν τελικά θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να αποχωρήσει τώρα από την Ευρωζώνη, ο ίδιος απαντά: «Αν δίναμε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, σίγουρα το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο». 

"Όταν η τρόικα παραδώσει την έκθεσή της τότε θα ξεκαθαρίσει εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα είναι διατεθειμένοι να δώσουν και αυτά τα επιπλέον οικονομικά μέσα", συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ παραπέμποντας και αυτός στην έκθεση της τρόικα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε τους συνταγματικούς δικαστές να βιαστούν και να καταλήξουν σύντομα σε απόφαση.

Χαρακτηριστικά όσον αφορά την εφαρμογή του ελληνικού μνημονίου και το ζήτημα της επιμήκυνσης, ο Γιούνκερ είπε: «Είναι γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει όπως συμφωνήθηκε το πρόγραμμα. Σαφές είναι επίσης πως θα κόστιζε περισσότερο, εάν δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα να εκπληρώσει τους συμφωνηθέντες στόχους».

Στη Γερμανία, όλα δείχνουν ότι το ελληνικό θέμα θα κυριαρχήσει στον προεκλογικό αγώνα αφού σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα διεξαχθούν και οι εθνικές εκλογές στην Γερμανία αλλά και στη Βαυαρία.

Στο δημοσίευμα αφήνεται να εννοηθεί για μία ακόμη φορά ότι το Βερολίνο έχει χάσει την υπομονή του με την Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζει δεν παρουσιάζεται καμία πρόοδος. 

Διαβάστε το γερμανικό δημοσίευμα ΕΔΩ 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης