Κινεζικά βότανα για την κρίση

Κινεζικά βότανα για την κρίση

Η επένδυση της Cosco θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα.Αυτό επεσήμανε  ο πρόεδρος του κινεζιού κολοσσού, captain Wei Jafu, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε σήμερα στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Cosco, επεσήμανε ότι: «- Μόλις αναλάβουμε τον Οκτώβριο του 2009 τη διαχείριση του Σ.ΕΜΠΟ στον ΟΛΠ, θα καταστήσουμε την Ελλάδα κέντρο του διαμε

Η επένδυση της Cosco θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα.Αυτό επεσήμανε  ο πρόεδρος του κινεζιού κολοσσού, captain Wei Jafu, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε σήμερα στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Cosco, επεσήμανε ότι: «- Μόλις αναλάβουμε τον Οκτώβριο του 2009 τη διαχείριση του Σ.ΕΜΠΟ στον ΟΛΠ, θα καταστήσουμε την Ελλάδα κέντρο του διαμετακομιστικού  εμπορίου από την Άπω Ανατολή για  την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

-Αυτό θα δημιουργήσει αύξηση των φορτίων, αύξηση των θέσεων εργασίων και εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα». 

 Επενδύσεις 

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις η Cosco θα δημιουργήσει  δύο προβλήτες σύγχρονες,  με 350 εκ.ευρώ  που θα μπορούν να εξυπρετήσουν ταυτόχρονα έξι containerships δυναμικότητας 10.000 εμπορευματοκιβωτίωντο καθένα.

Επίσης, ο πρέοδρος της Cosco προσέθεσε ότι εκτός από τα πλοία και τα φορτία της εταιρείας, στο λιμανι του Πειραιά θα έρχονται πλοάικαι φορτία παό ακόμη τρεις μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται στενά  με τον κιζενικό κολοσσό. Για το μέλλον άφγησε ανοικτό το ενδεχόμενο   η Cosco να κανει και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα σε logistics και οδικές μεταφορές. 

  Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο πρόεδρος της Cosco, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρέπει να υπάρχει φόβος στους έλληνες εργαζόμενους. Δεν θα προσλάβουμε κινέζους εργάτες ούτε μεσαία στελέχη αλλά Έλληνες. Τους μόνους κινέζους που θα προσλάβουμε θα σταλούν από τα κεντρικά μας γραφεία και θα είναι 2-3 άτομα που θα αναλάβουν τη  διοίκηση. 

-Πρόκειται για πάγια πολιτική της Cosco η οποία έχει εφαρμοσθεί και στιςάλλες επενδύσεις που έχει κάνει ανά τον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιταλία και στην Ολλανδία.»

Ως παράδειγμα έφερε το λιμάνι της Μασαχουσέτης που όταν έκλεισε χάθηκαν 9.000 θέσεις εργασίας. Στη συνέχεια ανέλαβε η Cosco της διαχείριση του λιμανιού και δημιούργησε 9.000 θέσεις εργασίας  με αποτέλεσμα ο ίδιος να παρασημοφορηθεί  τός από τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης όσο και από τα συνδικάτα των λιμενεργατών.  

Προσλήψεις 

Ο πρόεδρος της Cosco ότι ο αριθμος των εργαζομένων που θα προσληφθούν μόλις αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού η εταιρεία θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα υπάρχεις το λιμάνι. Σύμφωνα πάντως με τα σχέδια του Ομίλου υπολογίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι 1.000.

Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνουν οι προσλήψεις, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθιούν με βάση τους ελληνικούς νόμους ενώ θα μιλήσουν και με τα εργατικά συνδικάτα. 

Μεταποίηση

Οπρόεδρος της Cosco αποκάλυψε ότι ο Όμιλος σχεδιάζει να  «τρέξει» πρόγραμμα μεταποίησης προϊόντων στη χώρα.Όπως τόνισε το πότε και το πως θα γίνει αυτό  δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αλλά θα γίνει. 

Η ελληνική κυβέρνηση 

Ο cpt Wei ξεκαθάρισε ότι η Cosco ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνσης και του  έλληνα πρωθυπουργού για να αναπτύξει το λιμάνι του Πειραιά και να το καταστήσει κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου στην ανατολική Μέσογειο. Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όταν ολοκληρωθούν τα σχέδια της Cosco στη χώρα μας θα τον παρασημοφορήσει και η ελληνική αλλά και τα συνδικάτα για την προσφορά του Ομίλου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις σε χώρες που έχει ήδη επενδύσει ο κινεζικός κολοσσός.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης