Το φαινόμενο… Bungee Jumping στη ναυτιλία

Δ. Διαμαντίδης: ενισχύει τον στόλο με φορτηγά

Με την οικονομική κρίση να βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και τη ναυτιλία, ιδιαίτερα ο τομέας των φορτηγών, σε ελεύθερη πτώση, κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πού θα φτάσει η κατρακύλα.

Κάποιοι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για φαινόμενο… bungee jumping στη ναυτιλία. Και εξηγούν ότι, όπως και στο συγκεκριμένο extreme sport γνωρίζεις όταν πέφτεις ότι είσαι ασφαλής αφού είσαι δεμένος με το σχοινί, παρά το γεγονός ότ

Με την οικονομική κρίση να βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και τη ναυτιλία, ιδιαίτερα ο τομέας των φορτηγών, σε ελεύθερη πτώση, κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πού θα φτάσει η κατρακύλα.

Κάποιοι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για φαινόμενο… bungee jumping στη ναυτιλία. Και εξηγούν ότι, όπως και στο συγκεκριμένο extreme sport γνωρίζεις όταν πέφτεις ότι είσαι ασφαλής αφού είσαι δεμένος με το σχοινί, παρά το γεγονός ότι η πτώση σου κόβει την ανάσα, όμως τελικά πέφτεις πιο χαμηλά από ό,τι είχες υπολογίσεις. Αλλά επανέρχεσαι ψηλότερα από ό,τι περίμενες, όμως για λίγα δευτερόλεπτα!

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει οφείλεται και στο γεγονός ότι οι τράπεζες πλέον δεν χρηματοδοτούν εύκολα εφοπλιστές ούτε για αγορές ούτε για ναυπηγήσεις πλοίων, ενώ δεν δίνουν πιστώσεις τα λεγόμενα letters of credit. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Νίκου Ευθυμίου: «Η κρίση θα περάσει. Υπάρχει ζήτηση εμπορευμάτων. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η δυνατότητα των τραπεζών να παρέχουν πίστωση, το λεγόμενο letter of credit. Για τον λόγο αυτόν παρουσιάζεται επιβράδυνση στο παγκόσμιο εμπόριο, άρα και μειωμένη δραστηριότητα στη ναυτιλία. Η Κίνα έχει να εξάγει και η δυτική Αφρική για παράδειγμα θέλει να εισάγει».

Το βέβαιο όμως για όλα τα νέα επιχειρηματικά σχέδια είναι το γεγονός ότι το κόστος δανεισμού έχει γιγαντωθεί σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Ετσι, παρατηρείται αύξηση του κόστους κατά 50% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κόστους δανεισμού των τελευταίων 3 ετών, για τους μεγάλους ναυτιλιακούς ομίλους, ενώ φτάνουμε και στο 200% για μικρότερους πλοιοκτήτες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

creta_farm_2

Θέτει προ των ευθυνών τους τα αδελφια Δομαζακη και τους ζητά να υπογράψουν το MoU που προτείνουν οι τράπεζες - Κοντά στο σημείο μηδέν η Νο1 εταιρεία αλλαντικών, που κλυδωνίζεται απ τον αδελφικό εμφύλιο, όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

xatzidakis_main

«Πολυπαραγοντική» λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ θα παρουσιάσει αναλυτικά τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης - «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν» - Τρελό αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη "μικρή ΔΕΗ", είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κωστής Χατζηδάκης

130