«Φανερός δείπνος» από τον Γ. Προβόπουλο

«Φανερός δείπνος» από τον Γ. Προβόπουλο

Γεύμα στους τραπεζίτες παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος. Στο γεύμα συμμετείχαν οι 11 τραπεζίτες που συμμετείχαν και στη συνάντηση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, δηλαδή είχε προσκληθεί αυτή τη φορά και και ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Το θέμα που συζητήθηκε αναλυτικά μεταξύ άλλων, ήταν η χρήση από πλευράς τραπεζών του κυβερνητικού πακέτου στήριξης των 28 δις ευρώ.  Ομως στην α

Γεύμα στους τραπεζίτες παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος. Στο γεύμα συμμετείχαν οι 11 τραπεζίτες που συμμετείχαν και στη συνάντηση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, δηλαδή είχε προσκληθεί αυτή τη φορά και και ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Το θέμα που συζητήθηκε αναλυτικά μεταξύ άλλων, ήταν η χρήση από πλευράς τραπεζών του κυβερνητικού πακέτου στήριξης των 28 δις ευρώ.  Ομως στην αντζέντα του κ. Προβόπουλου περιελήφθη και η πρόθεσή του να «επιπλήξει» τους τραπεζίτες και να τους προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να τους χαριστεί για την τακτική που ακολουθούν προκειμένου να αυξάνουν τα επιτόκια. Ενδεικτική άλλωστε είναι η αντίδραση της ΤτΕ στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να αναπροσαρμόσει –μονομερώς- τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Η παρέμβαση του κ. Προβόπουλου απεδείχθη αποτελεσματική, δεδομένου ότι η Εθνική, όχι μόνον έσπευσε να αποσύρει την απόφασή της, αλλά προχώρησε και σε μείωση κατά 1% των επιτοκίων των πιστωτικών της καρτών. 

 Ικανοποίηση Φώλια για ΕτΕ

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, προέβη σήμερα στις ακόλουθες δηλώσεις: «Χαιρετίζω με ικανοποίηση την ανταπόκριση της ΕΤΕ στην τελευταία επιστολή μου. Είναι μια καλή καταγραφή. Θέλω να πιστεύω ότι οιαδήποτε άλλη τράπεζα έχει κάνει κάτι παρόμοιο θα ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό προς όφελος της ισορροπίας και της οικονομίας αλλά και των καταναλωτών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koutsolioutsou

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α και αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας – Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι μήνες αφότου ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένεια έβαλε πωλητήριο στη 40 μέτρων θαλαμηγό της σαν να μην τρέχει τίποτα

1
chrimatss

Ύστερα από την πτώση της τελευταίας περιόδου, η αγορά αντιδρά, αλλά οι δυνάμεις δεν επαρκούν για μια υπέρβαση πάνω από τις 680 μονάδες – που είναι και το όριο στο οποίο αλλάζει η πτωτική τάση

1
freno_eisprakseis

Αύξηση, μεν, με χαμηλότερους ρυθμούς δε, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις τον πιο «θερμό» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού, φθάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. ευρώ.

sallas_michalis

Αναπτύχθηκε (για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) μία λανθασμένη και τιμωρητική αντίληψη, που όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν την είχαν μόνον οι ξένοι αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όχι απλώς την ανέχθηκε αλλά και την υποστήριξε. Αν από τότε είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί αλλά και αργότερα, αν η ΤτΕ είχε στηρίξει λύσεις αποτελεσματικές, το τοπίο σίγουρα θα ήταν σήμερα διαφορετικό, γράφει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας

1
Mtx-German-1000

Τη στιγμή που αρκετές πόλεις στη Γερμανία είναι έτοιμες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε παλιά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (Euro5 και παλαιότερα) οι επιτήδειοι έμποροι σε όλα τα Βαλκάνια σπεύδουν να τα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής για να πουλήσουν στις χώρες τους σε πολύ υψηλότερες τιμές.