Marfin Popular : Προς κέρδη 300 έως 320 εκατ. στο 9μηνο

Αξίζουν 50% περισσότερο από το ταμπλό οι επενδύσεις της MIG

Στα 300 με 320 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της Marfin Popular, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καθώς απομένει να αποκρυσταλλωθεί το κομμάτι των χρηματιστηριακών συναλλαγών.  

Η Τράπεζα η οποία θα δημοσιεύσει τον ισολογισμό της στις 27 Νοεμβρίου παρά την μείωση κερδών ( -27%) που εκτιμάται ότι θα εμφανίσει έναντι της χρήσης του 2007 ( 425 εκατ. ευρώ ),  παρουσιάζει βελτίωση του καθαρ

Στα 300 με 320 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της Marfin Popular, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καθώς απομένει να αποκρυσταλλωθεί το κομμάτι των χρηματιστηριακών συναλλαγών.  

Η Τράπεζα η οποία θα δημοσιεύσει τον ισολογισμό της στις 27 Νοεμβρίου παρά την μείωση κερδών ( -27%) που εκτιμάται ότι θα εμφανίσει έναντι της χρήσης του 2007 ( 425 εκατ. ευρώ ),  παρουσιάζει βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου κέρδους το οποίο είχε μειωθεί σε 2,44% εξαιτίας κυκλικών παραγόντων ( αλλαγή λίρας – υποτίμηση νομισμάτων).

Ήδη η τράπεζα προχώρησε σε αντισταθμιστικές ενέργειες μέσα στο 2008, όπως ήταν αύξηση του βασικού επιτοκίου της Τράπεζας κατά 100 μονάδες βάσης.

Εξάλλου, όπως είχε επισημανθεί στο α’ εξάμηνο η σταδιακή αναστροφή των αρνητικών παραγόντων θα είχε θετική επίδραση στα αποτελέσματα του ομίλου στα επόμενα τρίμηνα.

Σ’ ό,τι αφορά τον καθαρά τραπεζικό τομέα, η Popular εκτιμάται ότι θα προσθέσει 100 –110 εκατ. ευρώ στην κερδοφορία τους.

Επιπλέον, η αύξηση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου θα αποτυπώνεται και στις υπόλοιπες εργασίες (καταθέσεις – χορηγήσεις- έσοδα τόκων).    

Η διαφοροποίηση

Η διαφοροποίηση της Marfin Popular σε σχέση με τις ελληνικές Τράπεζες ξεκινά από το γεγονός ότι η επίδραση από την Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι μικρότερη στα μεγέθη καθώς αποτελούν μόνο το 4,25% των κερδών.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος της κριτικής του κ. Βγενόπουλου προς τις υπόλοιπες τράπεζες : ο αντιπρόεδρος της MIG σημείωσε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τόσο από πλευράς αδυναμίας εξεύρεσης καταθέσεων, όσο και από την χορήγηση δανείων σε τοπικά νομίσματα τα οποία έχουν σημειώσει σημαντική πτώση.

Δικαίως, ο κ. Βγενόπουλος ερωτά για το αν θα μεταφερθούν κεφάλαια από τις ελληνικές τράπεζες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη προκειμένου να καλυφθεί η δυσαναλογία χορηγήσεων – καταθέσεων. 

Από την άλλη πλευρά, η Marfin Popular – όπως και η Τράπεζα Κύπρου – δεν πρόκειται να κάνει χρήση των κεφαλαίων του σχεδίου στήριξης καθώς ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας είναι από τους υψηλότερους της ελληνικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bank0

Καταιγισμός  διαμαρτυριών των συνταξιούχων για την «πετσοκομμένη» 13η σύνταξη - Ακόμη και στο μισό είδαν μειωμένο το... προεκλογικό επίδομα αρκετοί δικαιούχοι - Καταγγέλλουν εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης - Μικτά τα χρήματα της παροχής που ανακοίνωσε ο Τσίπρας - Βέλη εκατέρωθεν με σποτ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις συντάξεις

9
oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

123
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

151
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.