Marfin Popular : Προς κέρδη 300 έως 320 εκατ. στο 9μηνο

Αξίζουν 50% περισσότερο από το ταμπλό οι επενδύσεις της MIG

Στα 300 με 320 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της Marfin Popular, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καθώς απομένει να αποκρυσταλλωθεί το κομμάτι των χρηματιστηριακών συναλλαγών.  

Η Τράπεζα η οποία θα δημοσιεύσει τον ισολογισμό της στις 27 Νοεμβρίου παρά την μείωση κερδών ( -27%) που εκτιμάται ότι θα εμφανίσει έναντι της χρήσης του 2007 ( 425 εκατ. ευρώ ),  παρουσιάζει βελτίωση του καθαρ

Στα 300 με 320 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της Marfin Popular, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καθώς απομένει να αποκρυσταλλωθεί το κομμάτι των χρηματιστηριακών συναλλαγών.  

Η Τράπεζα η οποία θα δημοσιεύσει τον ισολογισμό της στις 27 Νοεμβρίου παρά την μείωση κερδών ( -27%) που εκτιμάται ότι θα εμφανίσει έναντι της χρήσης του 2007 ( 425 εκατ. ευρώ ),  παρουσιάζει βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου κέρδους το οποίο είχε μειωθεί σε 2,44% εξαιτίας κυκλικών παραγόντων ( αλλαγή λίρας – υποτίμηση νομισμάτων).

Ήδη η τράπεζα προχώρησε σε αντισταθμιστικές ενέργειες μέσα στο 2008, όπως ήταν αύξηση του βασικού επιτοκίου της Τράπεζας κατά 100 μονάδες βάσης.

Εξάλλου, όπως είχε επισημανθεί στο α’ εξάμηνο η σταδιακή αναστροφή των αρνητικών παραγόντων θα είχε θετική επίδραση στα αποτελέσματα του ομίλου στα επόμενα τρίμηνα.

Σ’ ό,τι αφορά τον καθαρά τραπεζικό τομέα, η Popular εκτιμάται ότι θα προσθέσει 100 –110 εκατ. ευρώ στην κερδοφορία τους.

Επιπλέον, η αύξηση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου θα αποτυπώνεται και στις υπόλοιπες εργασίες (καταθέσεις – χορηγήσεις- έσοδα τόκων).    

Η διαφοροποίηση

Η διαφοροποίηση της Marfin Popular σε σχέση με τις ελληνικές Τράπεζες ξεκινά από το γεγονός ότι η επίδραση από την Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι μικρότερη στα μεγέθη καθώς αποτελούν μόνο το 4,25% των κερδών.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος της κριτικής του κ. Βγενόπουλου προς τις υπόλοιπες τράπεζες : ο αντιπρόεδρος της MIG σημείωσε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τόσο από πλευράς αδυναμίας εξεύρεσης καταθέσεων, όσο και από την χορήγηση δανείων σε τοπικά νομίσματα τα οποία έχουν σημειώσει σημαντική πτώση.

Δικαίως, ο κ. Βγενόπουλος ερωτά για το αν θα μεταφερθούν κεφάλαια από τις ελληνικές τράπεζες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη προκειμένου να καλυφθεί η δυσαναλογία χορηγήσεων – καταθέσεων. 

Από την άλλη πλευρά, η Marfin Popular – όπως και η Τράπεζα Κύπρου – δεν πρόκειται να κάνει χρήση των κεφαλαίων του σχεδίου στήριξης καθώς ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας είναι από τους υψηλότερους της ελληνικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys

Επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας - Ο οίκος αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία - Ως δεύτερη αιτία,  επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων

1
usedcar

Νέο «φυντάνι» εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Θήβα ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βλέποντας τις ευκαιρίες που πουλάει μέσω Διαδικτύου σπεύδουν να ωφεληθούν.

ec

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας

3
chrimatistirio

Σε χαμηλό 32 μηνών οι τράπεζες - Κατά 1,12% υποχώρησε ο ΓΔ στις 624,81 μονάδες, λόγω κυβερνητικών αναταράξεων και πιέσεων εξ Ιταλίας - Στο -5% η Πειραιώς, πτώση και σε Motor Oil-Viohalco, κέρδη για Τιτάνα μετά τη δημόσια πρόταση για εισαγωγή στο Euronext - Στο 4,37% το 10ετές ομόλογο


1