Bloomberg: Μείωση επιτοκίων εξετάζει το Eurogroup

Bloomberg: Μείωση επιτοκίων εξετάζει το Eurogroup

Τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια προς την Ελλάδα και τη συμμετοχή της ΕΚΤ για την κάλυψη του κενού στη χρηματοδότηση της χώρας στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος εξετάζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις...

Bloomberg: Μείωση επιτοκίων εξετάζει το Eurogroup
Τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια προς την Ελλάδα και τη συμμετοχή της ΕΚΤ για την κάλυψη του κενού στη χρηματοδότηση της χώρας στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος εξετάζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης διαφώνησαν για τον τρόπο κάλυψης του κενού αφού είδαν τις εκτιμήσεις για μείωση του χρέους στο 129% του ΑΕΠ το 2020 αντί του στόχου του 120%.

Με την εμφάνιση του νέου εμποδίου οι υπουργοί στις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ενδέχεται να αποφασίσουν μόνο για την ανταλλαγή του χρέους η οποία είναι σημαντική για την αποφυγή της χρεοκοπίας το Μάρτιο.

Τέλος, υπήρξε πρόταση από τη γαλλική πλευρά, η οποία δεν φαίνεται να βρίσκει υποστήριξη, για τη συμμετοχή των εθνικών κεντρικών τραπεζών στην ανταλλαγή χρέους αποδεχόμενες απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους.


Κλείσιμο
Πηγή:www.capital.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης