3,8 τρισ. δολάρια ο νέος προϋπολογισμός των ΗΠΑ

3,8 τρισ. δολάρια ο νέος προϋπολογισμός των ΗΠΑ

Νέο πρόγραμμα δραστικών περικοπών στις δαπάνες – Και το 2013 θα «τρέξει» το έλλειμμα της αμερικανικής οικονομίας
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε το νέο προϋπολογισμό των ΗΠΑ ύψους 3,8 τρισ. δολαρίων...

3,8 τρισ. δολάρια ο νέος προϋπολογισμός των ΗΠΑ
Νέο πρόγραμμα δραστικών περικοπών στις δαπάνες – Και το 2013 θα «τρέξει» το έλλειμμα της αμερικανικής οικονομίας
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε το νέο προϋπολογισμό των ΗΠΑ ύψους 3,8 τρισ. δολαρίων, υποσχόμενος ότι οι μεγάλες επενδύσεις θα δώσουν μιαν «ανάσα πνοής» στη βιομηχανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal έξι τμήματα της κυβέρνησης θα δουν τον προϋπολογισμό τους να συρρικνώνεται σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να δημιουργήσει νέες «πρωτοβουλίες» για κατανάλωση, έχοντας παράλληλα να συνυπολογίσει τις επιπτώσεις από τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας στην οικονομική ζωή της χώρας, ιδίως εν όψει των προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Κλείσιμο

Οι προτάσεις του μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα αρκετά φιλόδοξο εξαετές πακέτο 476 δισ. δολαρίων που αφορά στις μεταφορές το οποίο σχεδόν κατά το ήμισυ (231 δισ. δολάρια) θα καλυφθεί από περικοπές στις εξοπλιστικές δαπάνες και όχι από περαιτέρω αυξήσεις στο φόρο της βενζίνης.

Το βασικότερο θέμα που απασχολεί είναι ότι το 2013 θα αποτελέσει την 4η χρονιά συνεχόμενων ελλειμμάτων της τάξεως των 1 τρισ. δολαρίων και οριακής μόνο βελτίωσης το 2013, κάτι το οποίο απέχει πολύ από αυτό που ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υποσχεθεί το 2009 όταν ανέλαβε την Προεδρία.

Ακόμα και αν ο Ομπάμα κερδίσει σε αυτές τις εκλογές και καταφέρει να τηρήσει όλη την «φορολογική ατζέντα» του, όλα τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία τήρησης του προϋπολογισμού δείχνουν ότι το έλλειμμα δεν θα πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2018.

Στο μήνυμα που απεύθυνε ο Ομπάμα προς τη Γερουσία ενόψει της κατάθεσης και συζήτησης του προϋπολογισμού τόνισε: «Η Αμερική χτίστηκε πάνω στην ιδέα ότι όποιος θέλει να δουλέψει σκληρά και σύμφωνα με τους κανόνες μπορεί να το επιτύχει αν προσπαθήσει, ανεξαρτήτως από το που ξεκίνησε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης