"Όσο είμαστε ζωντανοί, συνεχίζουμε..."

"Όσο είμαστε ζωντανοί, συνεχίζουμε..."

Μετά τα μεσάνυχτα και έπειτα από τέσσερις και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε στην Ζαλοκώστα η συνάντηση Βενιζέλου - Τρόικας - Νέες διαβουλεύσεις την Παρασκευή

"Όσο είμαστε ζωντανοί, συνεχίζουμε..."

Η φράση στενού συνεργάτη του υπ. Οικονομικών, αμέσως μετά το πέρας της τετράωρης και πλέον συνάντησης με την Τρόικα "Όσο είμαστε ζωντανοί, συνεχίζουμε..." είναι ενδεικτική της κρισιμότητας των επαφών της Αθήνας με τους δανειστές αλλά και της φυσικής και ψυχολογικής κόπωσης τόσο από τις ατέλειωτες ώρες συζητήσεων όσο και από την ασφυκτική πίεση για δραματικές αποφάσεις με χρονικό ορίζοντα το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας και την 13η Φεβρουαρίου, ημέρα επίσημης υποβολής της τελικής πρότασης της Ελλάδας προς τις τράπεζες για το "κούρεμα".

Κλείσιμο

Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ για την πορεία των επαφών για το PSI. 

O ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρκέστηκε να απαντήσει με ένα "βεβαίως" στην δημοσιογραφική ερώτηση "κύριε υπουργέ, τί γίνεται, συνεχίζουμε;;" που του τέθηκε, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην Ζαλοκώστα, όταν εκείνος αποχωρούσε από το κτίριο. Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι ελεγκτές της Τρόικας, τους οποίους οι πληγροφορίες θέλουν να επιμένουν για δραστικές περικοπές στο μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού τομέα και, βεβαίως, και σε περικοπές των επικουρικών συντάξεων.

Ο κ. Βενιζέλος είχε συναντηθεί νωρίτερα και με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις από την απογευματινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων. ΓΣΕΕ και εργοδότες, παρόλο που διαφωνούν στο θέμα των αυξήσεων που προκύπτουν στις αποδοχές μέσω των διαφόρων ωριμάνσεων και τριετιών, στέλνουν κοινό μήνυμα στην Τρόικα: "Όχι" στην περικοπή του κατώτατου μισθού, όχι στην κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Όλα αυτά, με φόντο το νέο "νούμερο" που έχει έλθει στο προσκήνιο για τα νέα μέτρα που φέρονται να απαιτούν οι δανειστές προκειμένου να προχωρήσουν στη σύναψη της νεάς δανειακής σύμβασης. Ο λόγος για τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, των οποίων αμφισβητείται όχι μόνο η δυνατότητα αλλά και η αναγκαιότητα είσπραξης ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση. 

Μια κυβέρνηση για την οποία πολλά θα "παιχθούν" σατην κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά - Καρατζαφέρη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η οποία θα πραγματοποιηθεί είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο, ανάλογα με την πρόοδο στις συνομιλίες με την Τρόικα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης