Νέο πακέτο λιτότητας στην Ιρλανδία με στόχο τα 12,4 δισ. ευρώ

Νέο πακέτο λιτότητας στην Ιρλανδία με στόχο τα 12,4 δισ. ευρώ

Το δημόσιο έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί στο 10,3% του ΑΕΠ το τρέχον έτος...

Νέο πακέτο λιτότητας στην Ιρλανδία με στόχο τα 12,4 δισ. ευρώ
Στην τροχιά εύρεσης 12,4 δισ. ευρώ, βρίσκεται η Ιρλανδία, η οποία τα επόμενα τέσσερα χρόνια οφείλει να μειώσει το έλλειμμα της. Πάντως η ανάπτυξη αναμένεται να είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο, τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

"Το επίπεδο της αναγκαίας προσαρμογής είναι κάπως υψηλότερο από ότι είχε προβλεφθεί, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας όσον αφορά το έλλειμμα. Είναι ζωτικής σημασίας η επίτευξη αυτών των στόχων", υπογραμμίζει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση του.

Κλείσιμο
Το δημόσιο έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί στο 10,3% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, έναντι του 32,4% το 2010, ενώ η χώρα έχει δεσμευτεί να το κατεβάσει στο 8,6% το 2012, και κάτω από 3% το 2015. Για την επίτευξη των στόχων αυτών, η Ιρλανδία χρειάζεται ένα σύνολο 12,4 δισ. ευρώ επιπλέον, για την περίοδο 2012-2015, από τα οποία τα 7.75 δισ. ευρώ από περικοπές των δαπανών και 4,65 δισ. από αύξηση των εσόδων.

Αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσό 3,8 δισ . ευρώ, που θα εξευρεθεί μέσω μιας μείωσης των δαπανών και αύξησης των φόρων στον προϋπολογισμό του 2012, που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση επίσης αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της ανάπτυξης για το επόμενο έτος: το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 1,6% το 2012, έναντι μιας πρόβλεψης 2,5% που είχε τεθεί τον Απρίλιο.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης