Pimco: Κάντε τo όπως οι Ισλανδοί!

Pimco: Κάντε τo όπως οι Ισλανδοί!

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί την ελληνική χρεοκοπία ο επικεφαλής της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας στις αγορές ομολόγων….

Pimco: Κάντε τo όπως οι Ισλανδοί!
Σχεδόν βέβαιη θεωρεί την χρεοκοπία της Ελλάδας  ο κύριος Μπιλ Γκρος, ο επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund που δραστηριοποιείται  στις διεθνείς ομολογιακές αγορές.

Ο κ. Γκρος επανέρχεται  σε παλαιότερη άποψή του πως πλέον  ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ενώ εκτιμά πως και οι πιθανότητες η χώρα μας να εγκαταλείψει το ευρώ είναι 50-50.

Κλείσιμο
Για την ακρίβεια καλεί την Ελλάδα να «εγκαταλείψει  για λίγο το ευρώ και να επανέλθει  αργότερα», ακολουθώντας – κατ΄αναλογία – το παράδειγμα της Ισλανδίας που κατά τον ίδιο «αναδιάρθρωσε τα δημοσιονομικά της με τον σωστό τρόπο».

Δηλώνει χαρακτηριστικά πως όπως οι Ισλανδοί είπαν στους  τραπεζίτες τους να πάρουν τα χρήματά  τους και να πάνε σπίτια τους και  να καλύψουν οι ίδιοι τις ζημιές που προκάλεσαν, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλιώς «θα χρειαστεί να ζήσει μια περίοδο πολύ δύσκολων συνθηκών για 5, 10 ή και 15 χρόνια».

Ο έτερος της ιεραρχίας  της Pimco, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, που πρέπει να σημειωθεί πως είναι θυγατρική του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού της Allianz, ο κ. Μοχάμεντ ελ Ερίαν, σε άρθρο του στο “Foreign Policy” κάνει λόγο για «διάψευση των προσδοκιών για μία τελική λύση».

Σύμφωνα με τον El – Erian «η αιφνιδιαστική κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να ανακοινώσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αναζητήσει ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο έφερε σε αμηχανία τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, δημιουργεί αβεβαιότητα για την προθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να δανείσουν την Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα και αυξάνει τον κίνδυνο να μην μπορέσει η χώρα να φανεί συνεπής στην πληρωμή των υποχρεώσεων της».

Καταλήγει δε λέγοντας πως δεν χρειάστηκε πολύ έως ότου και πάλι συντριβούν οι προσδοκίες από την τελευταία σύνοδο κορυφής. Κι αυτό γιατί και πάλι «οι επενδυτές έδωσαν στους πολιτικούς το τεκμήριο της αθωότητας και όπως αποδείχθηκε χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για τις αγορές να συνειδητοποιήσουν ότι, για ακόμα μια φορά, είχαν υπερβολική εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ηγετών να προχωρήσουν με αποφασιστικό τρόπο» …  
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης