Σύνοδος την Κυριακή, Σύνοδος και την Τετάρτη !

Σύνοδος την Κυριακή, Σύνοδος και την Τετάρτη !

Αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία Παρίσι και Βερολίνο – Και τετ α τετ Μέρκελ – Σαρκοζί το Σάββατο το βράδυ

Σύνοδος την Κυριακή, Σύνοδος και την Τετάρτη !
Μια δεύτερη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα μετέχουν αποκλειστικά και μόνον οι ηγέτες των κρατών-μελών  της Ευρωζώνης και όχι και  οι 27 της ΕΕ ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές από Γαλλία και Γερμανία.

Κλείσιμο
Η περί ης ο λόγος  Σύνοδος των 17 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ενώ στην ατζέντα της θα υπάρχει αυστηρά και μόνον ένα θέμα: «μια φιλόδοξη απάντηση στην κρίση της Ευρωζώνης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της γερμανικής Καγκελαρίας.

Επίσης ιδιαίτερη  μνεία πρέπει να γίνει στο ότι  ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγκελα Μέρκελ αποφάσισαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν το Σάββατο το βράδυ, λίγες  ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της  ΕΕ.

Αυτή μοιάζει να είναι και η τελική (;) εξέλιξη  σε ένα πραγματικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε από το απόγευμα , όταν αρχικώς κυκλοφόρησαν πληροφορίες – και δημοσιεύματα γερμανικής εφημερίδας – περί αναβολής της Συνόδου της Κυριακής, κάτι που τελικώς διαψεύσθηκε κατηγορηματικά και επισήμως δια στόματος του Επιτρόπου, αρμόδιου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ Όλι Ρεν.

Η επίσημη ανακοίνωση του κυρίου Ρεν έλεγε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σχεδιάζει  να αναβάλει τις συνόδους των ηγετών της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης», ενώ  προσέθετε πως δεν υπάρχουν διαφωνίες  της Γερμανίας με τη Γαλλία για τον τρόπο μόχλευσης του EFSF.

Άγνοια για την  ύπαρξη αιτήματος αναβολής της Συνόδου  εξέφρασαν νωρίτερα και οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Αυστρίας, ενώ  στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως όχι μόνο δεν έχουν επίσημη πληροφόρηση για μη τέλεση της Συνόδου, αλλά αντιθέτως η ελληνική αποστολή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την αυριανή συνάντηση του Εurogroup και τις εργασίες της συνάντησης κορυφής των ηγετών το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη, ο πρέσβης  της Ελλάδας στη μόνιμη αντιπροσωπεία  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενημέρωσε  ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για  αναβολή.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, έγινε  αναλυτική συζήτηση για τις εξελίξεις  στην Ευρώπη και σχετικές εισηγήσεις από πλευράς Γ. Παπανδρέου και Ευαγγέλου Βενιζέλου ενόψει τις Συνοδού Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός και  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσαν τους υπουργούς για τη στάση που  θα κρατήσει η ελληνική  κυβέρνηση  στις Βρυξέλλες και τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί, ενώ υπήρξε ομόφωνη υποστήριξη των υπουργών στη διαπραγματευτική ομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης