"Ο Γιούνκερ μίλησε για κούρεμα πάνω από 21%..."

"Ο Γιούνκερ μίλησε για κούρεμα πάνω από 21%..."

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου διέψευσε τη δήλωση που φέρεται να έκανε τη Δευτέρα, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση και στο κανάλι ORF, ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, που μπορεί να υπερβαίνει και το 60%.

"Ο Γιούνκερ μίλησε για κούρεμα πάνω από 21%..."
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου διέψευσε την Τρίτη τη δήλωση που φέρεται να έκανε χθες, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση και στο κανάλι ORF, ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, που μπορεί να υπερβαίνει και το 60%.

«Αποδόθηκε λάθος η απάντηση, χωρίς να αναπαραχθεί σωστά η ερώτηση. Ο κ. Γιούνκερ κλήθηκε να σχολιάσει φημολογίες ότι οι απώλειες των επενδυτών σε ελληνικά ομόλογα θα ξεπεράσουν το 21% και ότι πιθανώς θα κυμανθούν από 50% έως 60%. Ο κ. Γιούνκερ απάντησε "όντως, μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερο κούρεμα"» εξήγησε ο εκπρόσωπος.

«Αλλά εννοούσε» συμπλήρωσε, «ακόμη μεγαλύτερο από 21%, που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, Γκι Σίλερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης