"Συζήτηση για κούρεμα πάνω από 60% στο χρέος"

"Συζήτηση για κούρεμα πάνω από 60% στο χρέος"

Δηλώσεις Γιούνκερ στην αυστριακή τηλεόραση – Πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε

"Συζήτηση για κούρεμα πάνω από 60% στο χρέος"
Με μια δήλωση – δημόσια παραδοχή πως οι Ευρωπαίοι, αλλά και οι Έλληνες πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, συζητούν πλέον την εκδοχή ενός «γενναίου κουρέματος» του ελληνικού χρέους ακόμα και άνω του 60%, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάραξε για ακόμη μία φορά τα νερά.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή κρατική τηλεόραση ORF, ο Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση αν η ΕΕ συζητά το κούρεμα κατά 50% ως 60% του ελληνικού χρέους, είπε χαρακτηριστικά: "Συζητάμε για παραπάνω".

Αυτή η δήλωση είναι και η πρώτη επίσημου – και δη κορυφαίου – παράγοντα της Ευρωζώνης αναφορικά με τη «συνολική, βιώσιμη λύση» που δεσμεύθηκαν πως θα μας παρουσιάσουν ως το τέλος του μήνα οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας, Μέρκελ και Σαρκοζί.

Κλείσιμο
Πάντως ο πρόεδρος του Eurogroup, ξεκαθάρισε, στην ίδια συνέντευξη, ότι οι Ευρωπαίοι επ΄ουδενί δεν θα επιτρέψουν μια χρεοκοπία ενός κράτους – μέλους της Ευρωζώνης.

Τέλος, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραδέχτηκε πως η διαχείριση της κρίσης χρέους και ειδικά του ελληνικού χρέους δεν ήταν η καλύτερη: "Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι", διότι αγορές αντιδρούν γρηγορότερα από τους πολιτικούς ηγέτες", υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης