Τριπλό χαράτσι στους συνταξιούχους από 1ης Νοεμβρίου

Τριπλό χαράτσι στους συνταξιούχους από 1ης Νοεμβρίου

Μαχαίρι στην κύρια σύνταξη, περικοπές στην επικουρική, μικρότερο εφάπαξ...

Τριπλό χαράτσι στους συνταξιούχους από 1ης Νοεμβρίου
Τριπλό χαράτσι θα υποστούν οι αποδοχές των συνταξιούχων από τη 1η Νοεμβρίου σύμφωνα με το νομοσχέδιο Βενιζέλου . Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις  για όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 55 ετών θα είναι 40% για το ποσό πάνω από τα 1000 ευρώ. Για τους άνω των 55 , η περικοπή θα είναι 20% για το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 1200 ευρώ.

- Οι μειώσεις στις επικουρικές του ΕΤΕΑΜ θα είναι 30% για το ποσό πάνω από τα 150 ευρώ. Κατά 15% ( οριζόντια περικοπή ) θα μειωθούν οι επικουρικές ΔΕΚΟ και Τραπεζών ( ΤΑΥΤΕΚΟ). Το μέρισμα του μετοχικού ταμείου πολιτικών υπαλλήλων θα μειωθεί 20%-30% ενώ όσοι εισπράττουν μέρισμα πάνω από 500 ευρώ , θα υποστούν επιπλέον μείωση κατά 50% για το υπερβαίνον ποσό .

-Οι μειώσεις στο εφάπαξ στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι15% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 20% για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2011.

Κλείσιμο
- Οι περικοπές στο εφάπαξ της ΔΕΗ θα είναι 25% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 30% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2011. Το εφάπαξ των υπαλλήλων της εμπορικής τράπεζας θα περικοπεί κατά 30% .

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης