"Πρόστιμο" 2.000 - 3.000 ευρώ για όσους έκαναν τρίτο παιδί!

"Πρόστιμο" 2.000 - 3.000 ευρώ για όσους έκαναν τρίτο παιδί!

Χαράτσι 1.000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο και τετραπλάσιοι φόροι… μόνο για πολύτεκνους

«Παιδοκτόνο» αποδεικνύεται το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση η κυβέρνηση καθώς οδηγεί σε «σφαγή» τα ζευγάρια με παιδιά και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, που θα πληρώσουν τριπλάσιο «χαράτσι» σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.

Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 στα 8.000 και τώρα στα 5.000 ευρώ, κάθε φορολογούμενος θα κληθεί και επισήμως να πληρώσει από 300 ευρώ επιπλέον από όσα υπολόγιζε και συνολικά 700 ευρώ περισσότερα από όσα για πέρυσι.

Αν έχει παιδιά όμως θα πληρώσει… τα τριπλάσια, δηλαδή ποσά των  δύο ή τριών χιλιάδων επιπλέον!

Συγκεκριμένα, αν και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως δεν θα αλλάξουν πριν την ψήφισή τους οι διατάξεις που παρουσίασε η κυβέρνηση, το αφορολόγητο για οικογένειες με 3 παιδιά μειώνεται πλέον σχεδόν στο μισό!

Ουσιαστικά το Κράτος βάζει φόρο περίπου 1.000 ευρώ σε κάθε παιδί. Και όλα αυτά στο παραπέντε της χρονιάς, παρά τα κίνητρα με τα οποία συστηματικά το Κράτος δελέασε τα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά...

Στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι το α΄ και το β΄ παιδί έχουν ειδικό αφορολόγητο 2.000+2.000 ευρώ πάνω από τα 5.000 ευρώ που αναγνωρίζονται για τον άγαμο, ενώ από το τρίτο παιδί προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ το καθένα. ίσχυε

Άρα:
- έγγαμος με 1 παιδί έχει αφορολόγητο πλέον 7.000 ευρώ, ενώ είχε 10.000 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 13.000 που είχε πέρυσι.
- έγγαμος με 2 παιδιά έχει αφορολόγητο πλέον 9.000 ευρώ, ενώ είχε 12.000 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 15.000 που είχε πέρυσι.
- έγγαμος με 3 παιδιά έχει αφορολόγητο πλέον 12.000 ευρώ, ενώ είχε 20.500 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 24.500 που είχε πέρυσι.
- έγγαμος με 4 παιδιά έχει αφορολόγητο πλέον 15.000 ευρώ, ενώ είχε 23.000 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 27.000 που είχε πέρυσι.
 
Με αυτά τα δεδομένα και με την νέα κλίμακα:
- τρίτεκνος με 24.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο θα πληρώσει φόρο 2720 ευρώ, αντί για 880 που υπολόγιζε ως τώρα. Το επιπλέον χαράτσι φτάνει τα 1840 ευρώ (!) και ενώ πέρυσι έμενε αφορολόγητος!
- Έγγαμος με 2 παιδιά και 15.000 ευρώ το χρόνο εισόδημα θα πληρώσει τώρα 1.020 ευρώ, δηλαδή τα διπλάσια από τα 540 ευρώ που υπολόγιζε ως σήμερα. Και αυτός έμενε πέρυσι αφορολόγητος.
- Πολύτεκνος με 4 παιδιά και 40.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο. θα πληρώσει τώρα 7580 ευρώ φόρο, ενώ περίμενε να πληρώσει 5.360 (+ 2.220 ευρώ). πέρυσι πλήρωσε 4.480 ευρώ, δηλαδή 3.100 ευρώ λιγότερα από όσα θα τους ζητήσουν για φέτος –και μαζεμένα χωρίς να έχει προηγηθεί η σωστή παρακράτηση κάθε μήνα στο μισθό του!

ΣΧΟΛΙΑ (75)

Tassos

Εν μέσω δημογραφικής κρίσης κάποιοι φτιάχνουν μεγάλες οικογένειες αν κι έχουν μικρό εισόδημα.Και η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση τους επιβραβεύει με βαρειά φορολογία.Ας φορολογήσει βαρειά τους πολύτεκνους με πολύ υψηλό εισόδημα (όσους κι αν υπάρχουν).Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η συγκεκριμένη κυβέρνηση που αποτελείται από αυτά τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να πέσει άμεσα.Δεν έχει καμμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα.Είναι άκρως επικίνδυνη.Ποιός να κυβερνήσει;Πάντως όχι αυτά τα άτομα.Όλοι αυτοί είναι για το χρονοντούλαπο της ιστορίας.Προσωπικά θα προτιμούσα μια δημόσια κρεμάλα στη πλατεια Συντάγματος.Μαζί με τους βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα.

CHRISTOS

Στην σουηδία δεν υπάρχει αφορολόγητο όσα παιδιά και να έχεις. εδώ το αφορολόγητο του εργαζομενου πολίτη είναι 2500 euro το χρόνο. ισχύ για όλους τους φορολογουμενους πολίτες. εδώ ο νομος λέει. από την ημερα που γεννιέται ένα παιδί μέχρι να γίνει 18 χρόνο το κράτος πληρώνει παιδικό επίδομα, κάθε μηνα 120 euro. έχεις 2 παιδιά 240 euro. έχεις 3 παιδιά 350 euro. στην ελλάδα απότι γνωρίζω υπάρχουν οικογένειες που περνούν παιδικό επίδομα ώσπου μέχρι να πεθάνουν η γονείς. το επίδομα αυτό λέγεται πολύτεκνοι. αυτό το επίδομα θα μπορούσε κάλλιστα το κράτος να το δόση σε οικογένειες που αποκτήσουν το πρώτο και δεύτερο παιδί τους. και όχι στους πολυτεκνους που τώρα το περνού και τα παιδιά τους ήδη είναι μεγάλα σε ηλικία και έχουν "παντρευτεί" και έχουν φυγή και από το σπίτι τον γονιών.. χαιρετίσματα από σουηδία και συνιστώ τους έλληνες πολίτες καλο κουράγιο και υπομονή και να μην "τζακονεστε" "μεταξισας" όλα θα πάνε καλά με την πάροδο του χρόνου. "για σας"...

Ελελεύ

Ψσσσσστ, παιδιά.... Καλή η αγανάκτηση, βάλτε όμως και μια πινακίδα σπίτι σας που να λέει: αν ξαναψηφίσω κόμμα του Μνημονίου θα είμαι μεγάλος μ....άκας και θα μου αξίζει ό,τι και αν μου κάνουν! Γιατί έχω την εντύπωση πως αν πριν τις εκλογές πάρουμε καμμιά δόση ακόμη θα ηρεμήσουμε και θα ψηφίσουμε πάλι ή τον Γιωργάκη (για να μην χρεοκοπήσουμε και καλά :) ή τον Αντωνάκη (για να διαπραγματευθεί το πώς θα χρεοκοπήσουμε :))) 

ειρηνη

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ(ΝΔ- ΠΑΣΟΚ),ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ..ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ..ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ..ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΟΥΤΕ 20% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ..

Blogger

 Οι πλοισιοι δεν πληρωνουν φορο διοτι ειναι ποιο εξυπνοι. ειναι λιγοι αλλα εχουν την ιδια αποψη. οι φτωχοι ειναι περισσοτεροι, αλλα με λιγοτερο μυαλο. κανενος η αποψη δεν ταιριαζει με του αλλου. δυστυχος τιποτα δεν ειναι τυχαιο. κανενας δεν ειναι βλακας στο πασοκ και στην κυβερνηση. βλακες ειμαστε εμεις που νομιζουμε.

kostas

 κριμα και παλι κριμα. το θεμα ειναι οτι οσο και να διαμαρτυρομαστε δεν ιδρωνει πια το αυτι τους. δυο χρονια τωρα δεν εχουν πιασει εναν φοροφυγα εστω για δειγμα. αντιθετα εχουν τσακισει καθε εννοια εργασιας, στον ιδιωτικο και τωρα και στο δημοσιο τομεα ενω απ' την αλλη εχουν επιδοθει σε εναν απιστευτο φορολογικο κατακλυσμο των οικογενειων. λυπαμαι γιατι αν πιστευουν οτι με αυτα τα μετρα θα σωσουν την ελλαδα και πιεζουν με την απειλη της χρεοκοπιας, αποδεικνυουν ποσο σκ... εχουν στο κεφαλι τους. δυστυχως τιποτα δεν προκειται να αλλαξει. Η ελλαδα σε 2 χρονια περιπου θα καταφερει να βγει απ' τις συμπληγαδες, αλλα τιποτα δεν θα θυμιζει πια το επιπεδο ζωης που ειχαμε πριν. και το αστειο ειναι οτι αυτοι που φταινε και μας οδηγησαν στην κριση και στο χρεος και στα μετρα, δηλαδη οι φοροφυγαδες δεν προκειται να τους εχουν πειραξει ουτε μια τριχα. βρε νομοθετες της πλακας. το αφορολογητο των πολυτεκνων σας μαρανε και το μειωνεται; απ' αυτο ποσα θα εξοικονομησετε; 5 εκ , 10 εκ, 50 εκ; Αν μειωνατε τα εξοδα σας για μπισκοτακια, νερα, τηλεφωνα, εφημεριδες, κινητα κλπ αηδίες που απολαμβανεται, αν κανατε ταξιδια με τα αεροπλανα της γραμμης πληρωνοντας οπως ολοι μας, αν δεν πληρωνοσασταν για τις επιτροπες, αν πιανατε εναν φοροφυγα, θα εξοικονομούσατε δεκαδες περισσοτερα εκ. δεν μπορω να καταλαβω. αν θελετε να πιασετε τα εικονικα τιμολογια, καθιερωστε υποχρεωτικα ηλεκτρονικο τιμολογιο. εισπραξτε τον ΦΠΑ στην πηγη και οχι να αναμενεται μετα απο τον εμπορο. Τροποι υπάρχουν. Λεφτα στον απλο κοσμακη δεν υπαρχουν. και σε λιγο δεν θα υπαρχουν και τα παιδια μας. Αυστραλια κλπ χωρες θα αρχισουμε τη μεταναστευση των καλυτερων μυαλων. ουστ. ειστε ανθελληνες. νομοθετειτε χωρις να σκεφτεστε. ντροπηηηηηηηη.

Ρουσκα Αθηνά

 Στη Τουρκοκρατία οι Πασάδες εξέδιδαν φυρμάνια που απήλασαν τους πολύτεκνους ΄΄Ραγιάδες΄΄ απο τη καταβολή κεφαλικού φόρου (που ήταν συνήθως σκληρό σιτάρι). Αυτά τα τ@μάρια και εννοω όχι μόνο αυτα που κυβερνάνε σήμερα αλλα και τα προηγούμενα που ψήφιζαν το κλείσιμο της βουλής για τη παραγραφή , που απήλασσαν τον Παυλίδη (να μην τους ξεχνάμε) δεν έχουν τσίπα πάνω τους και είναι εντεταλμένοι στην εξυπηρέτηση μόνο μεγάλων και ξένων συμφερόντων, Αλλά αυτοί να δούμε που θα πάνε να κρυφτούν μέ τα μον@κριβά τους όταν αυτά τα Ελληνόπουλα ξεσηκωθούν , κι αυτή η ώρα πλησιάζει γιαυτους σαν τη Δευτέρα Παρουσία..... Μια πολύτεκνη μητέρα.

ΖΑΡΑ

 Ρε παρτε χαμπαρι η Παγκοσμιοποιηση θελει να ελλατωθει ο πληθυσμος του πλανητη , δεν το ξερετε μερικοι ακομα??? Γιατι μας ψεκαζουν με καρκινογονα , γιατι στα εμβολια βαζουν στειρωση μεσα , γιατι βαζουν χαρατσια στους πολυτεκνους , γιατι αυξησαν την εγκληματικοτητα , γιατι μολυνουν τα τροφημα , γιατι βαζουν στο νερα χλωριο ,,,,,,

Πολύτεκνος

Το “φούμο” που θα φάτε θα είναι αμέτρητο!!! 8% θα πάρετε στη Β' Αθήνας και πολύ σας είναι!!! Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που σας ψήφισα!!!

ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ

 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΩ ΠΑΝΕΣ..ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ.ΣΤΗ ΜΑΠΑ..ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

724f150a4

Η Boeing έκανε άλμα άνω του 4% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες - Η άνοδος της μετοχής βοήθησε τον Dow να ανακάμψει

b13347cd31

Ψυχρολουσία από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για το χρέος - Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για μια λύση σύντομα - «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δεν υπάρχουν προκαθορισμένες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα» είπε η εκπρόσωπος του Σολτς

ESM25

Ο δανεισμός από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και διασφαλίζει ότι η Αθήνα θα αντιμετωπίσει χαμηλά μέσα επιτόκια και διαχειρίσιμες χρηματοδοτικές ανάγκες τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγους Ρολφ Στράουχ