Η γυναίκα που ξέρει το κουμπί του Μακρόν: Τα κορυφαία κλικ της φωτογράφου του Γάλλου προέδρου

Η γυναίκα που ξέρει το κουμπί του Μακρόν: Τα κορυφαία κλικ της φωτογράφου του Γάλλου προέδρου

Η επίσημη φωτογράφος του Γάλλου προέδρου παραδίδει καθημερινά μαθήματα πολιτικής επικοινωνίας στην εποχή του Instagram, του TikTok και του Facebook

macron_

Από το Μάιο του 2017, όταν δηλαδή ο Εμμανουέλ Μακρόν απέκτησε μέσω της ψήφου των συμπατριωτών το προνόμιο και την ευθύνη να συστήνεται στην οικουμένη ως o νέος πρόεδρος της Γαλλίας, τον έχουμε γνωρίσει, κατά το κοινώς λεγόμενο, από την καλή αλλά κι απ’ την ανάποδη.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές απόψεις, το κυβερνητικό έργο του εντός των γαλλικών συνόρων ή την επιρροή του στη διεθνή πολιτική κονίστρα, αλλά με τον τρόπο που η εικόνα του αποκρυσταλλώνεται μεθοδικά και με συνέπεια στα κοινωνικά δίκτυα.

Mια εικόνα, χίλιες λέξεις

Ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας -ανέλαβε καθήκοντα σε ηλικία 39 ετών- και ο δεύτερος νεότερος ηγέτης του έθνους έπειτα από τον Ναπολέοντα κατάφερε κάτι που κανείς προκάτοχός του και κανείς ομόλογός του, πλην πάλαι ποτέ του Μπαράκ Ομπάμα, δεν είχε πετύχει. Να φιλοτεχνήσει ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον και σίγουρα ερεθιστικό, τόσο για τους θιασώτες όσο και για τους τιμητές του, προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο υπερασπίζεται μέχρι κεραίας τον -κλισέ αλλά απ’ την ζωή βγαλμένο- αφορισμό πως μια φωτογραφία μπορεί να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Μπορεί η ανάγκη για μια έξωθεν καλή μαρτυρία να μοιάζει λογική για έναν άνδρα που γεννήθηκε χρονικά στο συναπάντημα της γενιάς X με εκείνη των millennials, όμως δεν ήταν καθόλου αναμενόμενη από έναν πολιτικό ταγό και μάλιστα διεθνούς βεληνεκούς πριν από μία επταετία.

Αν η Μπριζίτ Μακρόν, η συχνά στοχοποιημένη από τον Τύπο και τους αντιπάλους του συζύγου της, πρώτη κυρία της Γαλλίας βοήθησε, όπως λέγεται, τον Εμμανουέλ Μακρόν να γίνει πιο επικοινωνιακός, πιο προσηνής και ψύχραιμος -ενίοτε σε βαθμό στωικότητας-, η επίσημη φωτογράφος του είναι εκείνη που με το παλίμψηστο των εικόνων της τον μπόλιασε με αχλή χολιγουντιανού σταρ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης