«Κύμα» luxury κατοικιών στην Ελλάδα – Πού βρίσκονται, πόσο πωλούνται, ποιοι τις φτιάχνουν

«Κύμα» luxury κατοικιών στην Ελλάδα – Πού βρίσκονται, πόσο πωλούνται, ποιοι τις φτιάχνουν

Οι υψηλές τιμές αποτυπώνουν ακριβώς τη δυναμική του εγχώριου real estate σε αυτήν ειδικά την κατηγορία ακινήτων, των πολύ υψηλών προδιαγραφών, είτε αυτά βρίσκονται στην παραλία, είτε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

katoikies
«Κτίρια κατοικιών που έχουν σχεδιαστεί από τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma και συνδέουν τη λαμπερή κληρονομιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τη σύγχρονη αστική πολυτέλεια».

Ετσι προβάλλει η Orilina Properties το νέο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών με θέα θάλασσα και εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση υψηλών προδιαγραφών, η οποία μάλιστα θα συνδυαστεί με ιδιωτική λέσχη-club και θα ανέλθει, στο σύνολό της, πέριξ των 80 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026. To νέο συγκρότημα Marina Residences έχει βγει στην αγορά, με τις τιμές των κατοικιών -κατά τις πληροφορίες- να διαμορφώνονται πέριξ των 20.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αποτυπώνοντας ακριβώς τη δυναμική του εγχώριου real estate σε αυτήν ειδικά την κατηγορία ακινήτων, των πολύ υψηλών προδιαγραφών, είτε αυτά βρίσκονται στην παραλία, είτε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Αντίστοιχα έχει συμβεί άλλωστε στην περίπτωση του ακινήτου του πρώην «Hilton» της Αθήνας, το οποίο μετατρέπεται σταδιακά από τους ομίλους ΤΕΜΕΣ A.E. – Olayan σε έναν πολυδιάστατο προορισμό που θα περιλαμβάνει φιλοξενία 5 αστέρων με το πρώτο ξενοδοχείο υπό το brand της Conrad του ομίλου της Hilton, 55 «επώνυμες» (branded) κατοικίες κάτω από την ομπρέλα των brands επίσης των Conrad και Waldorf Astoria του ομίλου, προσφέροντας πολλαπλές εμπειρίες σε Ελληνες και ξένους επισκέπτες. Εκεί, τα σπίτια διαφόρων μεγεθών με μέση επιφάνεια 140 τ.μ. που κατασκευάζονται ενδεικτικά στον 14ο και 15ο όροφο του ιστορικού κτιρίου της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και θα λειτουργήσουν ως branded κατοικίες υπό την επωνυμία «Waldorf Astoria Apartments», διατέθηκαν προς περίπου 24.000 ευρώ/τ.μ., ενώ στους χαμηλότερους ορόφους, τον 12ο και 13ο, κατοικίες μεγαλύτερης επιφάνειας υπό την επωνυμία «Conrad Residences» προς περίπου 21.000 ευρώ/τ.μ.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης