General Atlantic: Ένα fund βαρέων βαρών προσγειώνεται στην Epsilon Net

General Atlantic: Ένα fund βαρέων βαρών προσγειώνεται στην Epsilon Net

Με τα κεντρικά του γραφεία στη Νέα Υόρκη, δίνει €241 εκατ. για να αποκτήσει τον έλεγχο της ελληνικής εταιρείας πληροφορικής- Ιδρυτής του ο εκλιπών Τσαρλς Φίνει του Duty Free Shoppers: Ο δισεκατομμυριούχος που έδωσε όρκο να πεθάνει φτωχός και είχε ως μότο του το «giving while living»

synthesi_
Στην αγορά ένα όνομα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες είναι αυτό της General Atlantic Service Company, L.P., του αμερικανικού κολοσσού που διεκδικεί τον έλεγχο της Epsilon Net με τίμημα της τάξης των 241 εκατ. ευρώ. Η General Atlantic είναι μια αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης μετοχών που παρέχει κεφάλαια και στρατηγική υποστήριξη σε εταιρείες παγκόσμιας ανάπτυξης, με έδρα τη Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1980.

Επικεντρώθηκε αρχικά σε επενδύσεις στο λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, την εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, το real estate και το λιανικό εμπόριο. Στις πρώτες μεγάλες επενδύσεις της εταιρείας περιλαμβάνεται η United Health Services.

To 1999 η εταιρεία άνοιξε τα πρώτα της γραφεία στο εξωτερικό, στην Ευρώπη και στην Ασία. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 16 γραφεία σε όλο την υφήλιο και απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζομένους. To 2018 επένδυσε στο βρετανικό fintech startup Greensill Capital και το 2019 απέκτησε μερίδιο στην ταξιδιωτική εφαρμογή Kiwi.com.

Η General Atlantic έχει συμμετοχή σε 225 εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στην τεχνολογία, τις υπηρεσίες υγείας και τις βιοεπιστήμες , περί τις 530 επενδύσεις στο ενεργητικό της και επενδυτική παρουσία σε πέντε γεωγραφικές ζώνες από τις ΗΠΑ και την Ινδία μέχρι την Κίνα, την Ευρώπη και τη ΝΑ Ασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης