Κρασί: Τα 10 κορυφαία ελληνικά Sauvignon Blanc

Κρασί: Τα 10 κορυφαία ελληνικά Sauvignon Blanc

Μία από τις πλέον πολυφυτεμένες λευκές ποικιλίες του κόσμου και η αγαπημένη των περισσοτέρων Ελλήνων

wine
Eίναι “η” ποικιλία όταν η ζέστη αρχίζει να επιτάσσει φρεσκάδα και ελαφράδα. Γιατί δεν υπάρχει άλλο σταφύλι που να μπορεί να υπηρέτει το στυλ με το …στυλ του Sauvignon Blanc!

Ο λευκός κλώνος του Sauvignon είναι αρκετά καλόβολος στην καλλιέργεια, δείχνοντας όμως μια ιδιαίτερη αγάπη για τα ψυχρά κλίματα. Εκεί θα αποζημιώσει με τα μοναδικά, αναγνωρίσιμα αρώματά του που θυμίζουν κίτρο, τροπικά γλυκόξινα φρούτα και βότανα. Πάνω από όλα όμως θα ξεχωρίσει για το άρωμα του gooseberry -του πράσινου φραγκοστάφυλου ή λαγοκέρασου όπως είναι γνωστότερο στα ελληνικά- αλλά και της πράσινης πιπεριάς.

Τα δύο τελευταία μάλιστα, εκτός από την αρωματική, προσφέρουν και γευστική παραπομπή, αφού ένα καλό Sauvignon Blanc δίνει την αίσθηση ότι κάθε γουλιά είναι μια ρόγα που σπάει στο στόμα. Προσθέσετε εδώ την εξαιρετική οξύτητα και το ιδιαίτερα ελαφρύ σώμα και θα καταλάβετε γιατί καμία άλλη ποικιλία του πλανήτη δεν μπορεί να το συναγωνιστεί σε ζωντάνια, μπρίο και σκέρτσο. Αν και η χώρα μας είναι μεσογειακή, διαθέτει πολλά ορεινά και ημιορεινά αμπελοτόπια όπου το Sauvignon Blanc μπορεί να εκφραστεί προσφέροντας αμέτρητες υπέροχες ετικέτες. Γεγονός που έκανε το παρακάτω Top 10 πιο δύσκολο από κάθε άλλο!

Διαβάστε περισσότερα: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης