Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο - Στο 2,4% υποχώρησε στην Ευρωζώνη

Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο - Στο 2,4% υποχώρησε στην Ευρωζώνη

Την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες και τα τρόφιμα, σύμφωνα με την Eurostat

plithorismos
Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Στην ζώνη του ευρώ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 2,4% και στην ΕΕ στο 2,6%.

eurostat-inflation-3


Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (0,4%), τη Φινλανδία (0,6%) και τη Δανία (0,8%). Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (6,7%), την Κροατία (4,9%), την Εσθονία και την Αυστρία (αμφότερες 4,1%).

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 13 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε δέκα.
eurostat-inflation-1

Τον Μάρτιο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,76 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,53 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,30 π.μ.) και την ενέργεια (-0,16 π.μ.).
eurostat-inflation-2
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Συγκινητικό βίντεο: Παντρεύτηκε σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη για να τη δει ο πατέρας της νύφη πριν πεθάνει

Απεργία σήμερα χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρένα - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και ταξί, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης