Η πρώτη αντίδραση των αγορών μετά τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρώτη αντίδραση των αγορών μετά τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Το πετρέλαιο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, εκτιμούν οι αναλυτές - Πώς επηρεάζει τον σχεδιασμό των κεντρικών τραπεζών για μείωση επιτοκίων

omologa_agores_xr
Ανθεκτικές οι παγκόσμιες αγορές οι οποίες έδειξαν σημάδια σταθερότητας, καθώς οι traders ανέμεναν περαιτέρω εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν λόγω της εικασίας ότι η σύγκρουση θα παραμείνει περιορισμένη, αφού το Ιράν δήλωσε ότι «το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν μια ισραηλινή αντεπίθεση. Ένας δείκτης της ισχύος του δολαρίου παρουσίασε μικρή μεταβολή, ενώ τα κρατικά ομόλογα υποχώρησαν μετά την μείωση των αποδόσεων στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Η συγκρατημένη αντίδραση της αγοράς πιθανότατα προέρχεται από το εξαιρετικά περίπλοκο κλίμα στην αγορά σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Hebe Chen, αναλυτής στην IG Markets. «Οι συμμετέχοντες στην αγορά σίγουρα δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα ότι τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό, ενώ κρατούν την αναπνοή τους για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια», πρόσθεσε, αναφερόμενη στις επιθέσεις.

Οι μετοχές στην Ασία υποχώρησαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων, ακολουθώντας την πτώση της Παρασκευής στις αμερικανικές μετοχές, λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών κινδύνων, των απογοητευτικών τραπεζικών κερδών και της προοπτικής να διατηρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά στην Ασία, αφού ο S&P 500 υπέστη τη χειρότερη συνεδρίαση από τον Ιανουάριο την Παρασκευή εν μέσω φυγής προς την ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαλυπτήρια σήμερα για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ: «Κληρώνει» για Μπελέρη, υποψήφια η Ελεονώρα Μελέτη

Τα δύο σενάρια για την επόμενη κίνηση του Τελ Αβίβ μετά την ιρανική επίθεση

Το Μανχάταν στα χρώματα της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο από την παρέλαση στην 5η λεωφόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης