Τιμούρ Τούρλοβ: Ο μεγιστάνας που υποσχέθηκε «χρυσό» πριμ σε περίπτωση νίκης της Εθνικής Καζακστάν (pics)

Τιμούρ Τούρλοβ: Ο μεγιστάνας που υποσχέθηκε «χρυσό» πριμ σε περίπτωση νίκης της Εθνικής Καζακστάν (pics)

Ένα επιπλέον... κίνητρο έχουν οι παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Καζακστάν στη σημερινή «μάχη χωρίς αύριο» με την Ελλάδα στην OPAP Arena

tourlov
Στη «μάχη χωρίς αύριο» της OPAP Arena ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες της χώρας μας και του Καζακστάν, όπου ο ένας προχωρεί στον μεγάλο τελικό και από εκεί στο «Euro 24», προέκυψε για τους διεθνείς και σοβαρό οικονομικό κίνητρο. Πέρα δε, από το τι θα δώσουν οι Ομοσπονδίες, οι ποδοσφαιριστές του Καζακστάν θα έχουν και ένα πρόσθετο πριμ 205.000 ευρώ, «ευγενική προσφορά» ενός εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της αχανούς χώρας της Κεντρικής Ασίας.

Ο λόγος για τον CEO της Freedom Holding Corp, ενός επενδυτικού κολοσσού με έδρα τη Νεβάδα των ΗΠΑ, και βραχίονες σε πολλές χώρες της περιοχής γύρω από το Καζακστάν, Τιμούρ Τούρλοβ. Ο οποίος είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καζακστάν, και γνωστοποίησε λίγο νωρίτερα πως θα στηρίξει τους παίκτες στην προσπάθειά τους αυτή με το παραπάνω ποσό, εφόσον αποκλείσουν την Ελλάδα.

Ποιος είναι όμως, ο περίφημος κύριος Τούρλοβ; Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Καμιά σχέση με ολιγάρχη, αν και έχει ρωσική πανεπιστημιακή παιδεία, το προδίδει άλλωστε και η ηλικία του, μόλις 37 ετών. Και έχει προλάβει να δημιουργήσει έναν πραγματικό κολοσσό, ξεκινώντας από ένα πλάνο για μια εταιρία στα όρια του Καζακστάν, ίσως και κάποιων γύρω χωρών αργότερα, αλλά εκτοξεύτηκε μέχρι τις ΗΠΑ, με τη Freedom Holding Corp εισηγμένη στο Nasdaq από το 2019.

Διαβάστε περισσότερα: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης