Καθαρά Δευτέρα με… «τέλος ανθεκτικότητας» στη διαμονή

Καθαρά Δευτέρα με… «τέλος ανθεκτικότητας» στη διαμονή

Με «καπέλο» οι τιμές σε ξενοδοχεία, καταλύματα και Airbnb λόγω του αυξημένου φόρου - Ψηφιακά στην ΑΑΔΕ η υποβολή της δήλωσης από τους υπόχρεους

hotel-bell
«Crash test» σε ξενοδοχεία, καταλύματα και Airbnb κάνει το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας το τέλος ανθεκτικότητας, ένας φόρος που έκανε πρεμιέρα φέτος, αυξήθηκε για τη νέα σεζόν και κλιμακώνεται από 1,50 έως 10 ευρώ για κάθε ήμερα διαμονής.

Όσοι παίρνουν τηλέφωνα για να κλείσουν δωμάτιο για το τριήμερο, ακούν τους ιδιοκτήτες να λένε «τόσο η τιμή του δωματίου και το τέλος ανθεκτικότητας». Πρόκειται δηλαδή για μια επιβάρυνση (προϋπήρχε ως φόρος διαμονής αλλά αυξήθηκε) που την πληρώνει ο ενοικιαστής. Στη συνέχεια ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου του καταλύματος ή του AirBnB υποχρεούται να αποδώσει το τέλος στην εφορία.

Tο νέο τέλος, που ήρθε για να ενισχύσει τον «κουμπαρά» απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά. Όμως, μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο δεν είχε καμιά διάφορα με τον παλιό φόρο διαμονής. Ο αυξήσεις στο τέλος ανθεκτικότητας ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από την 1η Μαρτίου και αυτό σημαίνει πρακτικά η πρώτη… «γνωριμία» θα γίνει στις εξορμήσεις της Καθαράς Δευτέρας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πύραυλος της Space One εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του στην Ιαπωνία- Δείτε βίντεο

Χρήστος Μιχαηλίδης-Ρόμπιν Σάιμς: Η μυθική ζωή, οι παράνομες αρχαιότητες, η Σχοινούσα και τα απομεινάρια μια τραγωδίας

Κατήγγειλε τον πατέρα της επειδή απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης