Έρχεται νέα δέσμη κινήτρων για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

Έρχεται νέα δέσμη κινήτρων για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

Νέο νομοσχέδιο με επέκταση των απαλλαγών από τον φόρο εισοδήματος, κοινό φορολογικό καθεστώς για διασυνοριακές συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις

deal-epixeirimaties
Ένα νέο νομοσχέδιο παροχής κινήτρων για επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, εξαγορές ή στη δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τα κίνητρα θα είναι πολλών ταχυτήτων, φορολογικά και αναπτυξιακά, καθώς, πέραν από τις ελαφρύνσεις, θα προβλέπεται και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με την νέα νομοθετικής ρύθμισης που προανήγγειλε σε επενδυτικό συνέδριο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συμπληρώνεται και ενισχύεται ο νομός για τις συγχωνεύσεις που ψηφίστηκε 2022. Στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλεπόταν η χορήγηση ισχυρών φοροκινήτρων σε επιχειρήσεις μικρού και μικρομεσαίου μεγέθους που αντιμετώπιζαν πρόβλημα βιωσιμότητας, να συγχωνευτούν ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθούν.

Ανάλογο πλαίσιο φοροκινήτρων προσφερόταν και για τις συνεργασίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως είναι οι δικηγόροι, οι μηχανικοί κτλ, όπως επίσης και για τις περιπτώσεις εξαγορών επιχειρήσεων. Ο νόμος 4935/2022 προβλέπει φορολογικά κίνητρα για μετασχηματισμούς επιχειρήσεων και συνεργασίες προσώπων, όπως η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος κατά 30%-50% στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση για 9 έτη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μετωπική κυβέρνησης - Κασσελάκη για την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία του με έδρα τις ΗΠΑ

Αθωώθηκε οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε πεζή στη Θεσσαλονίκη – «Ήταν αφηρημένη και δεν χρησιμοποίησε διάβαση»

Βροχές σήμερα, έρχεται πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία - Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης