Χρυσό ντιλ 1,15 δισ. ευρώ – Η αμερικανική Cadence εξαγοράζει την ελληνική BETA CAE

Χρυσό ντιλ 1,15 δισ. ευρώ – Η αμερικανική Cadence εξαγοράζει την ελληνική BETA CAE

Η εταιρεία απ’ το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης που εξελίχθηκε σε ηγέτιδα δύναμη στη δημιουργία λογισμικού προσομοίωσης και ανάλυσης, και έχει πελάτες τη NASA και τις αυτοκινητοβιομηχανίες - Είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει γίνει στην Ελλάδα μετά τα ντιλ Chipita και Viva

n1-deal
Είναι αναμφίβολα ένα απ’ τα πιο μεγάλα και ηχηρά ντιλ όχι μόνο για ελληνική τεχνολογική εταιρεία, αλλά γενικά για ελληνική επιχείρηση! Τουλάχιστον το τρίτο μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πίσω απ’ αυτά της Chipita και της Viva… φθάνοντας το 1,24 δισ. δολ., ήτοι 1,15 δισ. ευρώ περίπου με βάση την τρέχουσα ισοτιμία!

Μόνο που αυτή η εταιρεία δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για την BETA CAE Systems, το επιχειρηματικό δημιούργημα ενός καθηγητή, ενός βοηθού καθηγητή και δύο φοιτητών του ΑΠΘ στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, που κατάφερε να εξελιχθεί σε μία απ’ τις ηγέτιδες παγκόσμιες δυνάμεις στην αγορά λογισμικού προσομοίωσης και ανάλυσης.

Η εταιρεία που έχει τη βάση της στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης απασχολώντας περί τους 500 εργαζόμενους, θα περάσει κάτω απ’ την ομπρέλα του εισηγμένου στο Nasdaq αμερικανικού Ομίλου Cadence Design Systems με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών. Με βάση αυτή, οι Αμερικανοί θα δώσουν στους ιδιοκτήτες της BETA CAE SYSTEMS 744 εκατ. δολ. σε μετρητά και το υπόλοιπο ποσό σε μετοχές της Cadence.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης