Capital Link: Nα παραμείνουμε δεκτικοί στην πιθανότητα ταυτόχρονης χρήσης πολλών καυσίμων

Capital Link: Nα παραμείνουμε δεκτικοί στην πιθανότητα ταυτόχρονης χρήσης πολλών καυσίμων

Η επίτευξη της απαναθρακοποίησης έως το 2050 αποτελεί τεράστια πρόκληση - Όσα ειπώθηκαν στο 14o Capital Link-Greek Shipping Forum

capital-link-forum
Η πορεία προς την πλήρη απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας έως το 2050 είναι η μεγάλη πρόκληση και προκαλεί έντονους προβληματισμούς. Οι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν είναι τεράστιες ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος ποια από τα εναλλακτικά καύσιμα που ακούγονται θα επικρατήσουν στο τέλος της ημέρας και πως θα εξασφαλιστεί η επάρκεια τους για όλη τη ναυτιλία αφού θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και από τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο 14ο Capital Link Greek Shipping Forum που διοργανώνουν ο Νϊκος και η Όλγα Μπορνόζη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στο πάνελ συμμετείχαν στελέχη εταιρειών από όλο το φάσμα της ναυτιλίας οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους.

Ο Nick Brown, CEO του βρετανικού νηογνώμονα Lloyd’s Register, τόνισε: “ Όλοι οι κλάδοι της ναυτιλίας εκπροσωπούνται, από cruiser μέχρι liner. Η επίτευξη του net zero έως το 2050 αποτελεί τεράστια πρόκληση. Απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις αναφορικά με την παραγωγή νέων καυσίμων, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα πρέπει να εκπαιδευτούν, ενώ θα πρέπει να εισαχθούν και μέτρα βασισμένα στην αγορά.”

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πήρε όλα πίσω ο Κασσελάκης - Άτακτη υποχώρηση μετά την παρέμβαση Τεμπονέρα

Κορινθία: Facebook, YouTube και δικό του blog είχε από τις σπηλιές ο πατέρας παλαιοχριστιανός - Δείτε τον στην Ικαρία να μιλά για βότανα

Survivor 2024, εποχή ζευγαρώματος στον Άγιο Δομίνικο: Σταυρούλα και Γιάννης κάτω από τα σκεπάσματα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης