Hi-Tech έλεγχοι της εφορίας: Mε φορητές κάμερες, τάμπλετ και σκάνερ βγαίνουν περιπολία οι ελεγκτές

Hi-Tech έλεγχοι της εφορίας: Mε φορητές κάμερες, τάμπλετ και σκάνερ βγαίνουν περιπολία οι ελεγκτές

Ελεγχοι με drones για... κρυφό πλούτο - Το οπλοστάσιο της ΑΑΔΕ συμπληρώνουν ειδικά εκπαιδευμένοι ελεγκτές που σκανάρουν καθημερινά φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media

forologikoi-elegxoi
Hi-tech φορολογικούς ελέγχους, σαν να είναι βγαλμένοι από κινηματογραφική ταινία, πραγματοποιεί πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Το μολυβί και το χαρτί αποτελούν παρελθόν! Οι εφοριακοί πηγαίνουν πλέον στα ραντεβού με φορητές κάμερες που στέλνουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα και ήχο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ. Εχουν μάλιστα ανά χείρας και τάμπλετ που περιλαμβάνουν την πλήρη περιουσιακή εικόνα του φορολογούμενου και μπορούν να κάνουν άμεσα διασταυρώσεις και να εκδίδουν επιτόπου σημειώματα με τη βεβαίωση φόρων και προστίμων.

Ακόμη όμως και στον δρόμο, με ειδικές συσκευές που μοιάζουν με κινητό τηλέφωνο, τα στελέχη της ΑΑΔΕ ελέγχουν την εγκυρότητα μιας απόδειξης που πήρε κάποιος από ένα κατάστημα. Σύντομα θα βγουν «περιπολία» και ειδικές ομάδες με φορητά σκάνερ που θα ελέγχουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων και θα τσεκάρουν αν το όχημα θα έπρεπε κανονικά να είναι σε ακινησία και αν ο οδηγός έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, μέσα από drones και δορυφορικούς χάρτες στο στρατηγείο της ΑΑΔΕ στο Μοσχάτο γίνονται έλεγχοι για πισίνες σε σπίτια οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Το οπλοστάσιο της ΑΑΔΕ συμπληρώνουν οι επτά ειδικά εκπαιδευμένοι ελεγκτές που σκανάρουν καθημερινά φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media για κρυμμένο πλούτο, ενώ θα τρέχουν και έναν ειδικό αλγόριθμο που μπορεί να αποκαλύψει αναληθείς δηλώσεις και να εντοπίζει εστίες «μαύρου» χρήματος.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καρδούλες, αγκαλιές αλλά και επεισόδια για την ψήφιση του γάμου των ομοφύλων στη Βουλή - Δείτε φωτογραφίες

Πελάτισσα σε πλυντήριο αυτοκινήτων πέταξε λεμονάδα σε 18χρονη υπάλληλο και αυτή την «έλουσε» με νερό - Viral το βίντεο

Η μοναδική γυναίκα της ΕΚΑΜ: Εκεί υπηρετούσε ο πατέρας της που έπεσε στο καθήκον το 1997
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης