Etsi Architects: το αρχιτεκτονικό γραφείο της χρονιάς έχει έδρα την Καρδαμύλη

Etsi Architects: το αρχιτεκτονικό γραφείο της χρονιάς έχει έδρα την Καρδαμύλη

Το γραφείο Etsi Architects κέρδισε το κορυφαίο βραβείο του καλύτερου αρχιτεκτονικού γραφείου της χρονιάς 2024 στα GRAIL Awards, τα νεοσύστατα βραβεία αρχιτεκτονικής, interior και φωτισμού

n3-etsi
Το πού βρίσκεσαι μπορεί από μειονέκτημα να μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Αυτό απέδειξαν μεταξύ άλλων οι Etsi Architects, από τη Μάνη. Όπως γράφει και το Archisearch: “Παρουσίασαν δείγματα, όπως το «θέλω ένα σπίτι ίδιο με των Τάδε», μέχρι τον ουσιαστικό σεβασμό και αγάπη του τόπου τους, την «αρχαιολογική», όπως είπαν και οι κριτές εργασία αλλά και την έντιμη σύνδεση της συναισθηματικά δεμένης ομάδας με το αποτέλεσμα”. Το έργο τους “The inside out house in Gonatsa” κέρδισε βραβείο στην Κατηγορία “Μονοκατοικία” στα GRAIL Awards 2024. Το έργο αφορά μία κατοικία 120 τ.μ. που σχεδιάστηκε με σκοπό την οπτική ενοποίηση του μέσα και του έξω, το σεβασμό στο τοπίο και ένταξη του κτιρίου σε αυτό.

Ενώ στην αρχιτεκτονική κατηγορία “Επανάχρηση/Αποκατάσταση/Προσθήκη/Επέκταση” πήραν το πρώτο βραβείο με την επανάχρηση του τελωνείου στην Καρδαμύλη ως κατοικία. Οι ίδιοι είπαν για αυτό: “Αποκατάσταση του Τελωνείου στην Καρδαμύλη: ένα υβριδικό έργο, σύγχρονο Σπίτι σε Διατηρητέο Μνημείο. Το εγχείρημα μετατροπής του Τελωνείου, ενός διατηρητέου ιστορικού συγκροτήματος στο λιμάνι της Καρδαμύλης, σε σύγχρονη οικογενειακή κατοικία, αποτελούσε για εμάς μια σημαντική πρόκληση. Η ιστορία του κτιρίου ως οχυρωμένου τελωνείου του 18ου αιώνα απαιτούσε μια προσεκτική αποκατάσταση, ιστορικά τεκμηριωμένης και εγκεκριμένης από την αρχαιολογία και ταυτόχρονα την ένταξη σύγχρονων εγκαταστάσεων για την λειτουργία μιας κατοικίας και την προστασία του κτιρίου από το αλάτι και τις καταιγίδες δίπλα στην θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης