Οι τάσεις της διακόσμησης που «σαρώνουν» στο TikTok

Οι τάσεις της διακόσμησης που «σαρώνουν» στο TikTok

Παλιότερα, οι επιρροές ήταν λίγες και καλές: τα περιοδικά Wallpaper, AD και Domus, μερικοί φίλοι γραφίστες ή διακοσμητές που oνειρεύονταν μια αυθεντική καρέκλα Eames για το σαλόνι τους

gubi1-1280x854
Σήμερα, τα social media καθοδηγούν την αισθητική κι εμείς δεχόμαστε ένα καταιγισμό από ιδέες και εικόνες – από κρυφές ματιές στις βυθισμένες στους βράχους της Γιούτα κατοικίες της φίρμας Woods + Dangaran μέσω του περιοδικού The Open Project μέχρι τις οδηγίες για DIY γιρλάντες με καρδιές μιας διακοσμήτριας από το Κλίβελαντ του Οχάιο. Τo ΤikTok αποτελεί ένα εκκολαπτήριο τάσεων. Τρία χρόνια πριν, το Αrchitectural Digest είχε αναγνωρίσει την αυξανόμενη επιρροή του γράφoντας ότι «είναι κάτι παραπάνω από χορευτικά βίντεο και χαριτωμένα ζώα, μια πλατφόρμα για υποκουλτούρες όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται, να γιορτάζουν και να εκπαιδεύονται σε εξειδικευμένα θέματα επιλογής.» Σήμερα, κάθε νέα τάση στο ντιζάιν που γεννιέται στο TikTok, γίνεται είδηση σε New York Times, Forbes και Guardian.

Οι τάσεις της διακόσμησης που «σαρώνουν» στο TikTok

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε πρόσφατα το bookshelfwealth, το πρώτο trend διακόσμησης για το 2024. H τάση εστιάζει σε βιβλιοθήκες γεμάτες με αντικείμενα τέχνης, σουβενίρ, και φυσικά, μια μεγάλη λογοτεχνική συλλογή. Η διακοσμήτρια Κailee Blalock από το Σαν Ντιέγκο έχει αναρτήσει ένα how-to βίντεο (με πάνω από 1,3 εκατομμύρια views) όπου εξηγεί τα βασικά: Τα βιβλία πρέπει να είναι αληθινά και όχι ψεύτικα διακοσμητικά – μια αγορά που άνθισε με τα zoom meeting της πανδημίας- και να μην είναι τοποθετημένα ανά μέγεθος ή χρώμα. Τα έργα τέχνης πρέπει να είναι κρεμασμένα με έναν τυχαίο, ελεύθερο τρόπο και ο χώρος να μαρτυρά ότι οι κάτοικοί του δεν είναι μόνο αφοσιωμένοι βιβλιόφιλοι αλλά και συλλέκτες. Φυσικά, πολλοί αντέδρασαν, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο look λειτουργεί μόνο αν είναι αυθεντικό, πρέπει να αγαπάς βαθιά το διάβασμα και την τέχνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης