Τα διαμάντια είναι παντοτινά: Ετοιμαστείτε για εκτόξευση στις τιμές τους

Τα διαμάντια είναι παντοτινά: Ετοιμαστείτε για εκτόξευση στις τιμές τους

Ακόμη καλύτερες μέρες για το εμπόριο διαμαντιών, βλεπουν ειδικοί του κλάδου με τις τιμές να μπορούν να ανέβουν περαιτέρω 5%-10% φέτος

n4-diamantia
Πολλοί είναι οι παράγοντες που τονώνουν την αγορά των διαμαντιών συμπεριλαμβανομένης της στενότερης προσφοράς και της υψηλότερης ζήτησης από ζευγάρια που αναμένεται να αρραβωνιαστούν τα επόμενα χρόνια, λένε ειδικοί του κλάδου. Μάλιστα, οι κοσμηματοπώλες περιμένουν μια καλύτερη σεζόν έπειτα από ένα χλιαρό έτος πωλήσεων στα διαμάντια, με τις τιμές σε όλες τις κατηγορίες να πέφτουν περίπου 30% πέρσι.

Μαλιστα, όπως αναφέρει ο Paul Ziminsky, αναλυτής διαμαντιών, για μικρότερες και χαμηλότερης ποιότητας πέτρες, οι τιμές έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών. Ωστόσο, οι τιμές των διαμαντιών έχουν αρχίσει να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, με τον δείκτη Diamond του International Diamond Exchange να έχει ανέβει στο επίπεδο των 110 τον Ιανουάριο, επανακάμπτοντας από την απότομη πτώση που κράτησε σχεδόν στο σύνολο των τελευταίων δύο χρόνων.

Ο Cormac Kinney, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Diamond Standard, δήλωσε στο Business Insider ότι βλέπει ακόμη καλύτερες μέρες για το εμπόριο διαμαντιών με τις τιμές να μπορούν να ανέβουν περαιτέρω 5%-10% φέτος. Όμως, τα επόμενα 20 χρόνια, αυτή η ανάπτυξη θα μπορούσε να κλιμακωθεί, με αποτέλεσμα οι επενδυτές διαμαντιών να βγουν κερδισμένοι.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης