“Δεν μπορεί να πάει μαγικά στην δραχμή η Ελλάδα!”

“Δεν μπορεί να πάει μαγικά στην δραχμή η Ελλάδα!”

Δεν είναι λογική η εκδίωξη από το ευρώ, λέει ο CEO της BlackRock κ. Larry Fink

“Δεν μπορεί να πάει μαγικά στην δραχμή η Ελλάδα!”
Η εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι λογική, επισημαίνει σε δηλώσεις του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Blackrock Larry Fink, ο επικεφαλής της εταιρείας που περνά από κόσκινο τις τράπεζές μας.

Eιδικότερα, ερωτώμενος πως βλέπει το ευρώ σε δυο χρόνια ο κ. Fink είπε: «Το ποσό των χρημάτων που είναι short στην Ευρώπη είναι τεράστιο. Αυτό είναι διαφορετικό από την περίοδο 2008-2009 επειδή οι άνθρωποι δεν αγοράζουν κρατικά ομόλογα. Εχει αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη και παρά το κακό κλίμα, η BlacκRock θεωρεί ότι θα βρεθεί λύση. Ο κ. Fink προσθέτει: «Θα βρούμε μια λύση στην Ευρώπη και η Γερμανία θα έχει να παίξει ζωτικό ρόλο. Η Ελλάδα έχει επισημανθεί τώρα - και δεν θεωρώ λογικό να εκδιωχθεί εκτός του ευρώ. Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας είναι σε ευρώ και φράγκα. Δεν μπορούν να πάνε μαγικά στη δραχμή. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε συστημικό ρίσκο».

Ποια είναι η συνταγή για την Ελλάδα; Να πάει αργά! Αυτό δεν είναι πρόβλημα το οποίο η Ευρώπη μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει με γρήγορη λύση. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό για να σταθεροποιήσει την Eυρωζώνη, συμπεραίνει ο Fink.

«Tελικώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει;» ερωτάται ο Fink. “Σε μια τέτοια εξέλιξη,  κάθε άτομο που έχει δάνειο σε ευρώ θα πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση (εννοεί πιθανώς ότι αν η ισοτιμία ευρώ/δραχμής ήταν 500 δρχ., τότε οι δανειολήπτες θα χρωστούσαν περισσότερα στο νέο νόμισμα). Δεν είναι τόσο απλό να επιτρέψεις στην Ελλάδα να κινηθεί μέσα στη δραχμή”, καταλήγει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης