Μεταβιβάσεις ακινήτων: Διπλή ανάσα με «αυτόματο Ε9» και κατάργηση βεβαίωσης ΤΑΠ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Διπλή ανάσα με «αυτόματο Ε9» και κατάργηση βεβαίωσης ΤΑΠ

Διορθώθηκε η ασάφεια για το ποιος ευθύνεται για τα χρέη στους δήμους - Με κάθε μεταβίβαση προσαρμόζεται ανάλογα το περουσιολόγιο του φορολογούμενου - Τι πρέπει να γνωρίζουν αγοραστές και πωλητές

metavivaseis_akinitwn_new_mk
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τις μεταβιβάσεις ακινήτων ξεκίνησε το 2024!

Αγοραστές και πωλητές, γονείς και παιδιά έχουν πάρει μεγάλες ανάσες από τα παλιά προβλήματα στην διαδικασία των μεταβιβάσεων, γονικών παροχών κληρονομιών κλπ, τόσο λόγω του ψηφιακού φάκελοα κινητών που μεταφέρει στο συμβολαιογράφο στο βάρος συλλογής δικαιολογητικών όσο και λόγω δυο σημαντικών πρωτοβουλιών που καταργούν χρονοβόρες διαδικασίες: Την αυτόματη συμπλήρωση υποβολή του εντύπου Ε9 για όσους πωλούν ή αγοράζουν ακίνητο και την κατάργηση της βεβαίωση οφειλής ΤΑΠ από τους δήμους με τα μάλιστα και από την παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ που ξεκαθάρισε ότι τα όποια χρέη μένουν στον πολίτη και όχι τον αγοραστή του ακινήτου.

Ο Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) αποτελεί το «κλειδί» στην αυτόματη δήλωση Ε9, καθώς η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στην περίπτωση που δεν έχει καταχωρηθεί ο ΑΤΑΚ του μεταβιβαζόμενου ακινήτου κατά την ψηφιακή υποβολή της δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτου στο «myPROPERTY». Στην περίπτωση αυτή η συμπλήρωση και υποβολή του Ε9 δεν γίνεται αυτόματα, αλλά από τους αγοραστές και πωλητές των ακινήτων.

Το Ε9 υποβάλλεται ψηφιακά και οι φορολογούμενοι απλά λαμβάνουν ειδοποίηση μέσω e-mail με το οποίο ενημερώνονται ότι η δήλωση Ε9 έχει υποβληθεί και μπορούν να την αναζητήσουν στη ψηφιακή πύλη myAADE. Σύντομα το μέτρο θα επεκταθεί στις γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Πήγε δεύτερη φορά για να κλέψει χαλκοσωλήνες στην ίδια πολυκατοικία - Αυτή τη φορά τα κατάφερε

Γερμανία: Τα καψόνια που έκαναν οι μουσουλμάνοι μαθητές που ήθελαν να επιβάλλουν τη Σαρία σε σχολείο

Κέιτ Μίντλετον: Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά της για να χρειάζεται δύο εβδομάδες νοσηλεία; - Τι λέει Βρετανίδα γιατρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης