Επίδομα παιδιού, επίδομα ακριβείας: Αιτήσεις και πληρωμές

Ώρα πληρωμών - Ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

epidoma-mitrotitas
Η έκτακτη ενίσχυση των 150 έως 200 ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου.

Το λεγόμενο επίδομα ακριβείας λαμβάνουν δικαιούχοι επιδόματος τέκνων, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ΑμεΑ και ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Αναλυτικά:

Για το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται 1,5 δόση επιπλέον, ενδεικτικά μία οικογένεια με δύο παιδιά που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ. Η αύξηση θα είναι 150%.
Για τα Άτομα με Αναπηρία το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ.

Όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν μισό της μηνιαίας καταβολής ενώ υπενθυμίζεται και η αύξηση του 8% που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστου Υπερήλικα θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.

Ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού είναι και πάλι ανοιχτή από χθες, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, για την υποβολή αιτήσεων. Το επίδομα αφορά το έτος 2023.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024 να υποβάλουν την αίτηση στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou.

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) διευκρινίζουν ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2023 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21,, αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Μετά τις 15/1/2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή για το έτος 2023  


Ειδήσεις σήμερα:

Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: «Θα ήταν καλό να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς»

Αυστραλία: 26χρονη πέταξε σκυλί από ταράτσα και έγραψε «της έκανα χάρη» - Δείτε βίντεο

Αγγλία: Αυτοκίνητο ανετράπη σε απόσταση αναπνοής από μητέρα και μωρό - Βίντεο που παγώνει το αίμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης