Τι αλλάζει σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ – Στα σκαριά ο νέος ενιαίος σιδηροδρομικός φορέας

Τι αλλάζει σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ – Στα σκαριά ο νέος ενιαίος σιδηροδρομικός φορέας

Επιστρέφει στον σιδηρόδρομο το τροχαίο υλικό από το Υπερταμείο - Μένει στο real estate η ΓΑΙΑΟΣΕ

ose-allages
Κάτω από μια ενιαία ομπρέλα που θα στεγάσει τις δραστηριότητες του ΟΣΕ, τον βραχίονα των κατασκευών και των νέων έργων της ΕΡΓΟΣΕ και θα φέρει ξανά εντός του ομίλου το τροχαίο υλικό της ΓΑΙΑΟΣΕ οργανώνεται το κυβερνητικό σχέδιο για την ομογενοποίηση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Το δαιδαλώδες και τεμαχισμένο μοντέλο λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου εν τοις πράγμασι κρίθηκε αναποτελεσματικό, καθώς δεν λειτούργησε προς όφελος του μέσου. Η διάσπαση που επιβλήθηκε από τα μνημόνια, η διάλυση του προσωπικού, η κακοδιαχείριση και οι κρατικές ενισχύσεις αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιζήμιες για τα τρένα, απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο και τον έκαναν κόκκινο πανί για τις Βρυξέλλες.

Γι’ αυτό και τώρα που ο σιδηρόδρομος μετρά τις πληγές των εγκληματικών αστοχιών του παρελθόντος, με ανθρώπινα θύματα, η συγκέντρωση δραστηριοτήτων εμφανίζεται ως μονόδρομος για τον καλύτερο έλεγχο του δικτύου αλλά και για να μπορέσουν να διορθωθούν τεχνικές και λειτουργικές αδυναμίες που θα βοηθήσουν τον σιδηρόδρομο να αναταχθεί και να διαδραματίσει με κανόνες ασφάλειας τον ρόλο που έχει σε όλη την Ευρώπη στον τομέα των επιβατικών και των συνδυασμένων μεταφορών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος για τη ροζ σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης: Αποσύρεται με παρέμβαση Γεραπετρίτη - Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά

Η θεωρία της Αρβελέρ για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βεργίνα που αμφισβητεί τον Μανόλη Ανδρόνικο

Βίντεο: Ράπερ φώναξε στη σκηνή κοπέλα που του πέταξε παγάκια και διέταξε τον ξυλοδαρμό της - «Ορμήξτε της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης