ΔΕΗ: Στα σκαριά μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμία στη Λέσβο

ΔΕΗ: Στα σκαριά μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμία στη Λέσβο

Ξεκίνησε η έρευνα του πεδίου την περασμένη εβδομάδα, ακολουθεί η Μήλος-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΠΕ και Εnergean επιδεικνύουν ενδιαφέρον για έρευνες στην Βόρειο Ελλάδα

agwgos_fysiko_aerio_210722_xr
Ρεύμα από τα πλούσια γεωθερμικά πεδία της Λέσβου σε πρώτη φάση και στην συνέχεια από την Μήλο, δρομολογεί η ΔΕΗ Aνανεώσιμες, κάνοντας μετά από 40 περίπου χρόνια άστοχων ενεργειών, ένα αποφασιστικό βήμα για τη αξιοποίηση της θερμικής ενέργειας που βρίσκεται κλεισμένη στα έγκατα της γης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η οποία από το 2011 έχει πάρει την σκυτάλη από την μητρική εταιρεία στην αξιοποίηση της γεωθερμίας στο νησιωτικό σύμπλεγμα Λέσβου, Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου, Νισύρου και Μεθάνων ξεκίνησε τον έλεγχο των γεωθερμικών ρευστών (του ατμού ή των υγρών που αναβλύζουν από τον φλοιό της γης) στην περιοχή της Λέσβου με στόχο τον προσδιορισμό της δυναμικότητας του γεωθερμικού πεδίου και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στο 2024.

Η ισχύς της νέας μονάδας θα είναι συνάρτηση της θερμοκρασίας των γεωθερμικών ρευστών που θα εντοπιστούν και των παροχών των γεωτρήσεων που θα γίνουν (δηλαδή πόσα κυβικά γεωθερμικού ρευστού την ώρα μπορούν να δώσουν οι παροχές αυτές), κάτι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί πριν ολοκληρωθούν οι δοκιμές παραγωγής. «Είναι αυτό που λέμε και με τους υδρογονάνθρακες ότι αν δεν γίνουν δοκιμές δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου δώσει ένα κοίτασμα. Η δοκιμή θα δείξει ποια είναι η θερμοκρασία και ποια η εκμεταλλεύσιμη παροχή» λένε αρμόδιες πηγές του κλάδου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κούλογλου - Η επιστολή στον Κασσελάκη

Αντιμέτωπος με βαριές ποινές ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρησή του από το ντέρμπι που οδήγησε στη διακοπή

Αυξήσεις στο Δημόσιο ένας ή και δύο μισθοί τον χρόνο για όλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης