Ηλεκτρική ενέργεια: Κόφτης στην επενδυτική ενίσχυση των έργων αποθήκευσης

Ηλεκτρική ενέργεια: Κόφτης στην επενδυτική ενίσχυση των έργων αποθήκευσης

Μειώνεται κατά 50% η στήριξη ανά μεγαβάτ, προκηρύσσεται άμεσα ο δεύτερος διαγωνισμός από την ΡΑΑΕΥ, μεταφέρεται για αρχές του 2024 η τρίτη δημοπρασία

energy-storage
Με επενδυτική ενίσχυση ψαλιδισμένη κατά 50% θα προχωρήσει ο δεύτερος διαγωνισμός για την εγκατάσταση μπαταριών που θα προκηρύξει την επόμενη εβδομάδα η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων και αφορά έργα που θα εγκατασταθούν αποκλειστικά στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης των περιοχών Κοζάνης, Φλώρινας και Μεγαλόπολης.

Θα προηγηθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζεται το ύψος της επενδυτικής ενίσχυσης, η οποία από τα 200.000 ευρώ ανά μεγαβάτ που ήταν στον πρώτο διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, θα υποχωρήσει στα 100.000 ευρώ.

Αυτή η απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί άμεσα θα δώσει την δυνατότητα για ενίσχυση σε περισσότερους συμμετέχοντες των συνολικών πόρων ύψους 200 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αύξηση της διείσδυσης των συστημάτων αποθήκευσης, στα οποία μετατοπίζεται το βάρος της κυβέρνησης μαζί με την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία είχαν εγκριθεί 12 έργα συνολικής ισχύος 411,79 MW με τις ταρίφες να διαμορφώνονται πολύ χαμηλότερα από τα 115.000 ευρώ ανά MW ανά έτος που ήταν η τιμή εκκίνησης, ήτοι κατά 57% χαμηλότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβερνητική πηγή στο protothema: Δεν φαίνονται σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ

Σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ για την «γραμμή» στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Σήμερα η «σκιώδης κυβέρνηση»

Κλιμάκωση του πολέμου - Το Ισραήλ δέχεται πυρά και από Συρία και Λίβανο, 1.200 νεκροί στο έδαφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης