Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 5,56 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου

Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 5,56 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των εσόδων στα 39,7 δισ. ευρώ έναντι 35,7 δισ. ευρώ πέρυσι – Έλλειμμα 964 εκατ. ευρώ στο ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης

pleonasma
Πρωτογενές πλεόνασμα 5,56 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 481 εκατ. ευρώ πέρυσι, εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2023 σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εξέλιξη αντανακλά την αύξηση των εσόδων στα 39,7 δισ. ευρώ έναντι 35,7 δισ. ευρώ πέρυσι. Αντίστοιχα, οι δαπάνες υποχώρησαν στα 39 δισ. ευρώ από 39,253 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 964 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 5.580 δισ . ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Τέλος αυξημένη στα 5,5 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρώ πέρυσι, εμφανίζεται η δαπάνη που κατέβαλε ο Προϋπολογισμός για τους τόκους εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους.


Ειδήσεις σήμερα

Τρομακτικό βίντεο λίγο πριν το τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη: ΙΧ περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα «ξυστά» από μια μάνα με το παιδί της

Η μυστική συνάντηση του επιτελείου Κασσελάκη – Το κρυφό «στρατηγείο» και οι μεταγραφές

Έρωτας και εξουσία στον αιώνα της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης