Apple Maps εναντίον Google Maps: To παρασκήνιο μιας παγκόσμιας κόντρας

Apple Maps εναντίον Google Maps: To παρασκήνιο μιας παγκόσμιας κόντρας

Χάθηκες πηγαίνοντας σε μια συνάντηση; Πάντα κάποιος θα σε ρωτήσει “Μήπως χρησιμοποίησες το Apple Maps;”

n3-maps
Μετά την έναρξή της, το 2012, η εφαρμογή χαρτών της Apple μπήκε γρήγορα σε μπελάδες. Κακή χαρτογράφηση, λανθασμένα στοιχεία, επικινδυνότητα σε σημείο που οι αρχές στην Αυστραλία προειδοποίησαν ότι μερικά από τα ελαττώματά της στην πλοήγηση ήταν “πιθανώς θανατηφόρα”, η δε Νέα Υόρκη θύμιζε περισσότερο ζούγκλα.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους χρήστες και απέλυσε τον επικεφαλής λογισμικού ενώ η εταιρεία πέρασε σειρά ετών προσπαθώντας να διορθώσει την υπηρεσία.

Η διαμάχη μεταξύ της Google και της Apple

Οι δυο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές για τα εξαιρετικά τους προϊόντα και λογισμικά, έχουν φανατικούς θαυμαστές και ορκισμένους εχθρούς. Για πολλά χρόνια το Google Maps κυριαρχούσε αναμφισβήτητα. Ακόμα και οι πιο αφοσιωμένοι funs της Apple παραδέχονται ότι η χρήση των Apple Maps τα πρώτα χρόνια, μπορούσε να οδηγήσει σε πραγματική καταστροφή – φανταστείτε τις αχανείς αποστάσεις της Αμερικανικής ηπείρου.

Κλείσιμο
Φτάνοντας στο 2023 και κρίνοντας από τη δημοφιλία της εφαρμογής ανάμεσα στους χρήστες, φαίνεται πως η Apple σταδιακά κερδίζει το χαμένο έδαφος. Οι χρήστες μεταβαίνουν από το Google Maps στο Apple Maps, κυρίως λόγω των σαφών οδηγιών των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και του όμορφου σχεδιασμού του. Αν και η Apple δεν χρειάζεται πλέον την εφαρμογή για να πουλήσει περισσότερα iPhones, οι υψηλές φιλοδοξίες της εταιρείας για αυτοκίνητα και ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή χαρτών που επιλέγουν οι χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης