Tέλος Επιτηδεύματος: Τελευταία ευκαιρία για απαλλαγή για το 2022

Tέλος Επιτηδεύματος: Τελευταία ευκαιρία για απαλλαγή για το 2022

Μόνιμη φοροαπαλλαγή κάθε χρόνο για όσους κάνουν νέες προσλήψεις - Ποιοι πρέπει να υποβάλουν ενστάσεις και ποιοι τροποποιητικές δηλώσεις Ε1

telos-epitidevmatos
Τη δυνατότητα να απαλλαγούν πλήρως από το «κεφαλικό φόρο» του τέλους επιτηδεύματος που πληρώνουν κάθε χρόνο, έχει από φέτος κάθε εταιρεία, έμπορος ή επαγγελματίας που προβαίνει σε νέες προσλήψεις προσωπικού. Από τις 7 Ιουλίου και μετά, οι περισσότεροι δικαιούχοι απαλλαγής για το 2022 έχουν λάβει ατομικές ειδοποιήσεις από την ΑΑΔΕ, με τις οποίες τους ενημερώνει πως τα στοιχεία από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ πιστοποιούν ότι εξασφάλισαν το ευεργέτημα, λόγω των νέων προσλήψεων που έκαναν στα τέλη της περσινής χρονιάς. Αν δεν έχουν λάβει τέτοια ειδοποίηση όμως ως τώρα αν και έκαναν προσλήψεις, θα πρέπει οι ίδιοι να σπεύσουν να υποβάλουν ένσταση, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Απομένουν, κατά συνέπεια, μόλις τέσσερις ημέρες, μέσα στις οποίες θα πρέπει οι επιχειρήσεις να ελέγξουν αν δεν έλαβαν σχετική ενημέρωση, είτε λόγω κάποιας λάθος εγγραφής, είτε επειδή υπέβαλαν χειρόγραφα δηλώσεις πρόσληψης που δεν είχαν προλάβει να προσμετρηθούν. Αυτοί έχουν μία και μοναδική ευκαιρία για ενστάσεις και διορθώσεις –μόνο για φέτος που είναι και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου μέτρου- αλλιώς θα επιβαρυνθούν με Τέλος Επιτηδεύματος όπως όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Η ένσταση υποβάλλεται με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου εντός του περιβάλλοντος του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ. Οι ενστάσεις εξετάζονται από Επιτροπή, που θα συσταθεί από τον Γενικό Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, επί ποινή απαραδέκτου της ένστασης, να συνυποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και στοιχεία για την τεκμηρίωση της ένστασης. Η απόφαση κοινοποιείται στην επιχείρηση και γνωστοποιείται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο αποστέλλει για τις περιπτώσεις αυτές επικαιροποιημένα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Η ΑΑΔΕ αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις επιχειρήσεις των οποίων η ένσταση γίνεται αποδεκτή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Το Χίλτον αφηγείται την ιστορία του με φωτογραφικά ντοκουμέντα - Το ένδοξο παρελθόν και η επόμενη μέρα

Αποχαιρετούν στα social media τον 33χρονο που σκοτώθηκε από την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Βίντεο: Τα δάκρυα Βρετανίδας μετά τη φωτιά στη Ρόδο - «Ευχαριστώ τον Έλληνα ήρωα που μας έσωσε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης