Οι Αγγλοι κομμωτές κάνουν λίφτινγκ στη βίλα Κωστόπουλου

Οι Αγγλοι κομμωτές κάνουν λίφτινγκ στη βίλα Κωστόπουλου

Το ζευγάρι έχει διαφορετική αισθητική από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και έχει δώσει οδηγίες για αλλαγές στη διαρρύθμιση και τα χρώματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του οικήματος

Οι Αγγλοι κομμωτές κάνουν λίφτινγκ στη βίλα Κωστόπουλου
Μύκονος, Χουλάκια, μεσημέρι Παρασκευής. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι προ των πυλών και στην εντυπωσιακή βίλα που βρίσκεται σχεδόν στην άκρη του γκρεμού εργάτες και τεχνίτες έχουν πιάσει από νωρίς δουλειά. Οι οδηγίες που έχουν πάρει από τους νέους ιδιοκτήτες της χλιδάτης βίλας, που μέχρι πρότινος ανήκε στον Πέτρο Κωστόπουλο, είναι να γίνουν γκρεμίσματα και ανακατασκευές τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους του οικήματος.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχουν το ίδιο γούστο με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ειδικότερα, τον κάτω χώρο θέλουν να τον αξιοποιήσουν διαφορετικά. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα δικό τους μπαράκι με φόντο την πισίνα που να δεσπόζει ακριβώς στο κέντρο. Θυμάμαι πως, όταν μπήκαν μέσα και ξεκινήσαμε τη διαδικασία εργασιών και γκρεμισμάτων, τους ρώτησα τι να κάνουμε με τους λευκούς καναπέδες που βρίσκονται στο κάτω επίπεδο και εκείνοι μου είπαν να τους πετάξουμε στα σκουπίδια γιατί τους χαλάνε την αισθητική», μας λέει ο Νίκος, ένας από τους ηλεκτρολόγους που έχει αναλάβει το «ράβε-γκρέμιζε» της βίλας.

Κλείσιμο


Το ζεύγος των νέων ιδιοκτητών αρνήθηκε να μιλήσει γιατί ήταν σε κατάσταση... ζεν

Οι νέοι πλέον ιδιοκτήτες έχουν πιάσει στασίδι στο Νησί των Ανέμων εδώ και αρκετές μέρες, καθώς αγωνιούν για την πορεία των εργασιών που γίνονται προκειμένου να αλλάξουν ριζικά η όψη και οι χώροι, κυρίως στο κάτω επίπεδο της βίλας. Πρόκειται για τον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, έναν από τους διασημότερους κομμωτές στον κόσμο, ιδρυτή αλυσίδας κομμωτηρίων και ομώνυμων καλλυντικών, και τον σύντροφό του Αλαν Πέτερσον, δικηγόρο.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, εκτός από τους εργάτες που χτίζουν και γκρεμίζουν με απίστευτη ταχύτητα, συναντάμε τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό, η οποία και μας καλωσορίζει. Τη ρωτάμε αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους ιδιοκτήτες, εκείνη σπεύδει να τους μεταφέρει το αίτημα και ύστερα από λίγα λεπτά μάς ενημερώνει ότι δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί είναι σε κατάσταση... ζεν. «Είναι πολύ χαμηλών τόνων και οι δύο. Κατεβαίνουν πολύ σπάνια από το δωμάτιό τους και το μοναδικό που τους απασχολεί είναι να τελειώνουν με τις δουλειές ανακατασκευής», μας λέει ένας άλλος εργάτης που συναντήσαμε εκεί και ο οποίος μαζεύει τα μπάζα που έχουν γεμίσει την αυλή.



Οσο οι εργασίες ανακαίνισης προχωρούν τόσο πληθαίνουν οι σακούλες των σκουπιδιών

Το σίγουρο είναι πως οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν το ίδιο γούστο με τον Πέτρο Κωστόπουλο και την Τζένη Μπαλατσινού. Οι λευκοί καναπέδες που πριν από λίγα χρόνια ήταν must, τώρα φαίνεται να μη συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις της μόδας... Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι περιβόητοι καναπέδες κατέληξαν στα σκουπίδια, αφού τη θέση τους θα πάρουν άλλοι πιο εντυπωσιακοί και σε χρωματικές επιλογές λίγο διαφορετικές. Οι νέοι ιδιοκτήτες προτιμούν τα έντονα χρώματα, κάτι το οποίο αποτελεί και τελευταία τάση της εποχής. Η κουζίνα ήταν ίσως το μόνο σημείο που φαίνεται να τη γλιτώνει, αλλά και πάλι με κάποια έντονη χρωματική παρέμβαση. Φλερτάρουν και με την ιδέα να στήσουν μπάρμπεκιου εξοπλισμό στο κάτω επίπεδο για συναντήσεις με φίλους τους. «Το είδαν στο σπίτι κάποιου επιχειρηματία και ζήτησαν να βάλουν κι αυτοί κάτι παρόμοιο στον δικό τους χώρο στην αυλή», μας λέει ο επικεφαλής τεχνικός των εργασιών.



Το σαλόνι όπου για χρόνια χαλάρωναν οι πρώην ιδιοκτήτες και η παρέα τους οδεύει πια προς απόσυρση

Ο ξενώνας για το υπηρετικό προσωπικό παραμένει, αλλάζει όμως το concept, αφού οι Αγγλοι προσέλαβαν ως οικιακή βοηθό μια Φιλιππινέζα, η οποία θα μένει εκεί. «Ο ένας εκ των ιδιοκτητών, τεχνοκράτης μεν δικηγόρος γαρ, ο άλλος κομμωτής, είναι απολύτως λογικό να δώσουν έναν τόνο εντελώς διαφορετικό και περισσότερο μοντέρνο», μας λέει ο ένας από τους μάστορες που ακόμη και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εργαζόταν πυρετωδώς, αφού είχε εντολή από τους νέους ιδιοκτήτες να αλλάξει η μορφή του χώρου το συντομότερο δυνατό για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές ανενόχλητοι σε έναν χώρο απόλυτα εναρμονισμένο με τη δική τους αισθητική. Στη σκεπαστή αυλή λέγεται ότι θα τοποθετηθούν φοίνικες, μια που ο Τσαρλς και ο Αλαν λατρεύουν τις εξωτικές αναφορές. Αλλωστε γι’ αυτούς το βασικό κριτήριο για την αγορά του σπιτιού δίπλα στον γκρεμό ήταν ακριβώς το γεγονός ότι παρέπεμπε σε κάτι εξωτικό. Στις 4 κρεβατοκάμαρες θα γίνει της... εικαστικής παρέμβασης κανονικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης