Επιθεώρηση εργασίας: Αδήλωτες καμαριέρες έκαναν τις πελάτισσες και σερβιτόροι έτρεχαν στον δρόμο με τον δίσκο

Επιθεώρηση εργασίας: Αδήλωτες καμαριέρες έκαναν τις πελάτισσες και σερβιτόροι έτρεχαν στον δρόμο με τον δίσκο

Τραγελαφικά περιστατικά κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αδήλωτη εργασία - Πρωταθλητές της παραβατικότητας εστιατόρια, καφετέριες, τα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, τα ξενοδοχεία, τα delivery, η καθαριότητα και οι σεκιούριτι

BS-19
Αναρίθμητα τραγελαφικά περιστατικά έχουν να διηγηθούν οι επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων που σχετίζονται με την προσπάθεια των εργοδοτών να κρύψουν τους αδήλωτους εργαζομένους. Η αλήθεια είναι ότι τα περιστατικά αυτά έχουν περιοριστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι αδήλωτοι έπεφταν κυριολεκτικά στη θάλασσα και έκαναν τους λουόμενους ή κλειδώνονταν σε ψυγεία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα μυθικό συμβάν που είχε συμβεί τα χρόνια του δεύτερου μνημονίου σε τουριστικό νησί. Είχε… πέσει σύρμα ότι ήρθε κλιμάκιο ελεγκτών από την Αθήνα, οι εργοδότες έσπευσαν να δηλώσουν τους εργαζόμενους στην «Εργάνη», με αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο νησί 2.000 προσλήψεις μέσα σε μία μέρα. Βέβαια, αυτή η στρέβλωση παρουσιαζόταν γιατί το ταξίδι του κλιμακίου αναγραφόταν λεπτομερώς στη «Διαύγεια» προκειμένου οι ελεγκτές να λάβουν τις ημερήσιες αποζημιώσεις τους. Η εν λόγω γραφειοκρατία έχει πλέον καταργηθεί, αλλά είναι σαφές ότι όταν κάνει τον πρώτο έλεγχο το κλιμάκιο στην κλειστή κοινωνία της τουριστικής περιοχής, πέφτει και πάλι σύρμα ώστε να λάβουν τα μέτρα τους οι υπόλοιποι επιχειρηματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης