Goldman Sachs: Οι μετεκλογικοί καταλύτες για τις ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs: Οι μετεκλογικοί καταλύτες για τις ελληνικές τράπεζες

«To αποτέλεσμα των εκλογών και οι προοπτικές σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική θεωρήθηκαν από την αγορά ως σημαντικό στοιχείο για την πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα», εξηγεί η τράπεζα

Goldman-Sachs
H Goldman Sachs επισημαίνει τη θετική αντίδραση των τραπεζών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι πέραν του ράλι 13% του κλαδικού δείκτη στο ΧΑ, σημειώθηκε και αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ομόλογα των τραπεζών με τα AT1 να υποχωρούν περίπου 30-50 μονάδες βάσης και αυτές των Senior Preferred ομολόγων κατά 10-20 μονάδες βάσης.

«Τα σχόλια των επενδυτών που λάβαμε πρόσφατα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και οι επακόλουθες προοπτικές σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική θεωρήθηκαν από την αγορά ως σημαντικό στοιχείο για την πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα», εξηγεί η τράπεζα. Οι οικονομολόγοι της τράπεζας θεωρούν τα αποτελέσματα των εκλογών ένα σημαντικό βήμα για την επιτάχυνση της εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης ανάπτυξης μέσω της συσσώρευσης κεφαλαίου. Μια πειστική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την προώθηση και η διευκόλυνση του διαρθρωτικού μετασχηματισμού της οικονομίας θα είναι πιθανότατα το τελευταίο βήμα για να ανακτήσουν τα ελληνικά ομόλογα αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας.

Τα σχόλια από τις ελληνικές τράπεζες που παρακολουθεί υποδηλώνουν ότι μια αναβάθμιση μπορεί να υποστηρίξει την τιμολόγηση της έκδοσης νέων ομολόγων μεσοπρόθεσμα, και ειδικότερα, την έκδοση εργαλείων MREL.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Τη σκότωσε γιατί ήθελε να χωρίσουν» - Τι λένε φίλοι του ζευγαριού στη Χαλκιδική

Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεμονία στην κεντροαριστερά - Ξεκίνησε το «ματς» με το ΠΑΣΟΚ

Τα «κλειδιά» της ΝΔ για πλήρη κυριαρχία στις 25 Ιουνίου

-------------

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης