Wall Street: Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές περιφερειακών τραπεζών

Wall Street: Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές περιφερειακών τραπεζών

Νέο «κανόνι» απειλεί τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο – Θύμα και η PacWest

wall_main_big
Υπό αυξημένη πίεση τελούσε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η νέα παρέμβαση στα αμερικανικά επιτόκια επανέφερε τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα των περιφερειακών τραπεζών, οι οποίες έφτασαν να χάνουν έως και 60% στη συνεδρίαση.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες, στις 20:30 (ώρα Ελλάδος), ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρούσε κατά 253 μονάδες ή κατά 0,76% στις 33.161 μονάδες. Αντιστοίχως ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωνε πτώση κατά 0,36% στις 4.076 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq περιοριζόταν κατά 0,02% και τις 12.022 μονάδες.

Οι σημερινές μεταβολές έρχονται στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια κατά ακόμη 25 μονάδες βάσης, στο εύρος 5% – 5,25%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Την ίδια ώρα, η νέα αύξηση των επιτοκίων εντείνει τις ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες αποτελούν αυτήν την στιγμή το «μαύρο πρόβατο» της αμερικανικής αγοράς.

Κλείσιμο
Μετά την κατάρρευση της First Republic Bank, ως απόρροια των υψηλών επιτοκίων και της αδύναμης καταθετικής εμπιστοσύνης, όλοι πλέον «ποντάρουν» στην επόμενη κατάρρευση.

Η μετοχή της PacWest βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς και σήμερα συνεχίζει την πτωτική πορεία (-84% από τις αρχές του έτους), χάνοντας περίπου 50%. Κι αυτό, μετά τις δηλώσεις της διοίκησης ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές επιλογές, ανάμεσα στις οποίες και μια πιθανή πώληση.

Αντίστοιχη πίεση δέχεται και η μικρή τράπεζα της Αριζόνα, Western Alliance, με τις απώλειες της μάλιστα να διευρύνονται περίπου στο 30% μετά τη δημοσίευση άρθρου από τους «Financial Times» σύμφωνα με το οποίο αναζητά επίσης αγοραστή, τμημάτων της ή και του συνόλου της.

Δεν θα υπάρξει σωτηρία για τις περιφερειακές τράπεζες έως ότου η Fed κόψει τα επιτόκια, είναι το σχόλιο του Τζέφρεϊ Γκούντλαχ, διευθύνοντος συμβούλου της DoubleLine, ο οποίος μίλησε στο CNBC.

«Η διατήρηση των υψηλών επιτοκίων θα οδηγήσει σε διατήρηση της πίεσης» προσθέτει ο έμπειρος αναλυτής, ο οποίος δεν αποκλείει και νέες καταρρεύσεις τραπεζών στο άμεσο μέλλον.


newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Τρόμος για 34χρονη - 60χρονος την απήγαγε και τη φυλάκισε για να την βιάσει

Αίγινα: Πώς έγινε το ατύχημα με πούλμαν με τραυματίες τρεις μαθήτριες

Εκλογές 2023 - Ζουράρις: «Κωλόπαιδα» τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης