Οι Top 10 neobanks που κατακτούν την Ευρώπη με συνολικά 64 εκατ. πελάτες

Οι Top 10 neobanks που κατακτούν την Ευρώπη με συνολικά 64 εκατ. πελάτες

Παγκοσμίως οι neobanks εξυπηρετούν πλέον μια συνδυασμένη πελατειακή βάση 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων - Ποιες είναι στο TOP 10

fintech
Η μεταβαλλόμενη συμπεριφορά των πελατών, οι τεχνολογικές εξελίξεις και το εξελισσόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο τροφοδοτούν την άνοδο της ψηφιακής τραπεζικής. Οι λεγόμενες neobanks ή challenger bank κατακτούν με ταχείς ρυθμούς την αγορά και εξυπηρετούν πλέον μια συνδυασμένη πελατειακή βάση 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει τη ζήτηση για ψηφιακές, πελατοκεντρικές λύσεις τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που προέρχονται από τους καταναλωτές, αναφέρει νέα έκθεση της εταιρείας τεχνολογίας τραπεζών και πληρωμών BPC και της εταιρείας συμβούλων στρατηγικής Fincog.

Στο πλαίσιο αυτού του οικοσυστήματος, η Ευρώπη συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο προηγμένων ψηφιακών τραπεζικών αγορών στον κόσμο μια εξέλιξη που διευκολύνθηκε από υποστηρικτικές ρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πρώτη και η δεύτερη οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD1 και PSD2), καθώς και από καθεστώτα αδειοδότησης, όπως για τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος (EMI).

«Αυτό το ευνοϊκό ρυθμιστικό περιβάλλον προκάλεσε έκρηξη των ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίες αυξήθηκαν από μόλις 57 παίκτες το 2014 σε 162 το 2022. Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν ότι ο αριθμός των ψηφιακών τραπεζών στην Ευρώπη αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 14% μεταξύ 2014 και 2022» αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα https://fintechnews.ch

Κλείσιμο
Η αύξηση της δημοτικότητας των νεοσύστατων τραπεζών στην Ευρώπη αποδεικνύεται επίσης από τον αριθμό των πελατών που έχουν συγκεντρώσει αυτές οι εταιρείες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στο Σουδάν - ΥΠΕΞ: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι 8 Έλληνες

Πλαταμώνας: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι 2 τραυματίες του τροχαίου με το ΚΤΕΛ - Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι

Εκλογές 2023: Υποψήφια βουλευτής η Εύη Βατίδου με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης