Επίθεση των Άγγλων της Dolphin Capital Investors στον Μίλτο Καμπουρίδη για την επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Επίθεση των Άγγλων της Dolphin Capital Investors στον Μίλτο Καμπουρίδη για την επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Πόλεμος για το Killada Hills και την επένδυση των €420 εκατ. στο Πόρτο Χέλι - Αντεπίθεση με αγωγή στον Μίλτο Καμπουρίδη και την DCP ετοιμάζει η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

kampouridis-mak
Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors (DCI), γνωστή για τις επενδύσεις της την τελευταία 20ετία σε θέρετρα υψηλών προδιαγραφών εντός κι εκτός Ελλάδος, ετοιμάζοντας παράλληλα και την ανταγωγή- απάντηση στην αγωγή του Μίλτου Καμπουρίδη και της εταιρείας του Dolphin Capital Partners (DCP) στα βρετανικά δικαστήρια.

Αυτό επισημαίνει στην επίσημη, σημερινή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου η αγγλική εταιρεία, η οποία μέσα στο Μάρτιο έβαλε τέλος στη συνεργασία με τον Κύπριο επιχειρηματία, εκ των συνιδρυτών και πρώην - πλέον - βασικών μετόχων, τερματίζοντας παράλληλα και τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων με την εταιρεία του, την DCP.

Αφορμή για την καταγγελία της διαχείρισης έχει σταθεί η παλαιότερη συμφωνία της πώλησης του 5άστερου τουριστικού συγκροτήματος Amanzoe στο Πόρτο Χέλι το 2018, όταν η DCI προχώρησε τότε στην πώληση στην Grivalia Ηospitality, με τον κ. Καμπουρίδη να έχει συνάψει από τότε συμφωνία προαίρεσης αγοράς επιπρόσθετου ποσοστού 15%, χωρίς όμως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σήμερα η εισηγμένη, αυτό να γνωστοποιηθεί σε εκείνη.

Ειδικότερα, στη σημερινή της ανακοίνωση, η αγγλική εταιρεία αναφέρει ότι «εξακολουθεί να πιστεύει ότι η συμφωνία προαίρεσης βάσει της οποίας η Dolphin Capital Partners απέκτησε το δικαίωμα να αγοράσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου του οχήματος ειδικού σκοπού για το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι δεν γνωστοποιήθηκε κι επομένως δεν εγκρίθηκε από την εισηγμένη. Η DCI επιδιώκει τώρα να ανακτήσει την αξία που προκύπτει από τη συμφωνία προαίρεσης από την DCP. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι αυτή η υπεραξία».

Yπενθυμίζεται εδώ ότι πλέον και μετά από την πρόσφατη συμφωνία με τον κ. Καμπουρίδη, η Grivalia έχει καταστεί ιδιοκτήτρια στο 100% του 5άστερου resort. «Όπως ανακοινώθηκε στις 11 Απριλίου η DCP προχώρησε από την πλευρά της σε αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας (High Court of Justice). Η DCI θεωρεί ότι οι νομικές αξιώσεις αυτές αξιώσεις στερούνται βάσης κι έχουν οπορτουνιστικό (opportunistic) χαρακτήρα, ενώ έχει ειδοποιήσει την DCP ότι θα προχωρήσει σε ανταγωγή», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σε σχέση με το σημαντικότερο τουριστικό project που έχει σε εξέλιξη αυτή την στιγμή η DCI στη χώρα μας- τη διαχείριση του οποίου είχε μέχρι σήμερα ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP-, το Killada Hills, ύψους 420 εκατ. ευρώ, στο Πόρτο Χέλι η ανακοίνωση της αγγλικής εταιρείας αναφέρει ότι «διευθετείται περαιτέρω χρηματοδότηση τόσο για την εξασφάλιση κεφαλαίων κίνησης της εταιρείας όσο και για τη συνέχιση της κατασκευής του γηπέδου γκολφ και της λέσχης γκολφ που περιλαμβάνονται στην α’ φάση του έργου μέσω δανεισμού από ορισμένους μετόχους και επενδυτές. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις συμφωνηθούν και δεσμευτούν τα δάνεια. Επιπλέον, η DCI εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να υποβάλει σύντομα αίτηση για την πρώτη δόση του 25% της επιχορήγησης του ελληνικού δημοσίου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που έχει χορηγηθεί (σ.σ. μέσω Αναπτυξιακού) για το έργο το 2022». Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση του ‘’Killada Hills’’, άνω των 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα ήταν η πρώτη μεγάλη τουριστική επένδυση με γκόλφ, ξενοδοχείο και κατοικίες, που έλαβε οικοδομική άδεια μέσω της fast-track διαδικασίας των στρατηγικών επενδύσεων κι έχει «τρέξει» μέχρι σήμερα τόσο σε επίπεδο αδειών όσο και εκτέλεσης η DCP.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, εταιρεία που συνδέεται με τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της DCP, «πούλησε το σύνολο της συμμετοχής της 9,73% στην DCI στις 6 Απριλίου 2023 και αυτές οι μετοχές αγοράστηκαν από ορισμένους υφιστάμενους μετόχους καθώς και από έναν ακόμη νέο επενδυτή», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Το διοικητικό συμβούλιο είναι ικανοποιημένο με αυτή την ένδειξη υποστήριξης για τις πρόσφατες ενέργειές του και τις προοπτικές της εταιρείας. Πράγματι, το δ.σ. έχει εισπράξει σημαντική υποστήριξη και ενθάρρυνση από τους μετόχους για τις πρόσφατες ενέργειες. Ο Nicolai Huls και ο Nick Paris που είναι οι δύο νέοι διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας εργάζονται προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης και βελτίωσης των λειτουργιών της DCI και έχουν έρθει σε επαφή με όλους τους συνεργάτες της, έχοντας λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζεται κανονικά σε όλες τις επιμέρους λειτουργίες της και στο κομμάτι της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των περιουσιακών της στοιχείων. Το διοικητικό συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά τη διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης μεταβατικής περιόδου».

Στην επίσημη ανακοίνωση της DCP αναφέρεται ακόμη ότι οι προσπάθειες πώλησης περιουσιακών στοιχείων συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί από το δ.σ. της εταιρείας, πριν ακόμη από τον τερματισμό της συμφωνίας διαχείρισης με την DCP του Μίλτου Καμπουρίδη. «Σχετική ενημέρωση θα γίνει μόλις υπάρξει δεσμευτική πρόταση από αγοραστή» αναφέρεται σχετικά στην επίσημη ανακοίνωση- προφανώς και σε σχέση με την προσπάθεια πώλησης του ποσοστού του 48% που κατέχει η αγγλική εταιρεία στην κυπριακή Aristo Developers.


Πηγή: newmoney.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Γιώργος Μπόμπολας έχτισε αυτοκρατορία σε media και κατασκευές

O Έλον Μασκ χλευάζει την προηγούμενη διεύθυνση του Twitter: «Ήταν κωμική η κατάσταση»

«Βουτιά» θανάτου για Κινέζα ακροβάτισσα ενώ εκτελούσε νούμερο με τον σύζυγό της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης