ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστροφή εισφορών των ετών 2019 - 2020

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστροφή εισφορών των ετών 2019 - 2020

Δεν απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α.

EFKA-PSIGEIO
Σε λειτουργία τέθηκε η ειδική πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ετών 2019 – 2020 που αφορά σε πάνω από 23.000 έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-Ε.Φ.Κ.Α. (https://www.efka.gov.gr/), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Μισθωτοί > «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς» με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση Α.Μ.Κ.Α.

Επισημαίνεται ότι ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Οι αιτήσεις θα συσχετίζονται με τα αποτελέσματα, που επήλθαν ή επέρχονται στην ασφάλιση των συγκεκριμένων προσώπων με τη χρήση από τους εργοδότες τους της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» (σχετ. εγκύκλιος e - Ε.Φ.Κ.Α. 65/2021), η λειτουργία της οποίας παρατείνεται μέχρι και 31.12.2023, ώστε σε περιοδική βάση να επιστρέφονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών των ετών 2019 – 2020 που τους αναλογούν, αφού προηγουμένως διενεργηθεί συμψηφισμός των επιστρεφόμενων ποσών με τυχόν βεβαιωμένες οφειλές τους προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α.



Ειδήσεις σήμερα:

Άντριου Μπάρογουεϊ: Ίδρυσε hedge fund, αγόρασε την Καλλιθέα και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Survivor All Star: O τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση και το αλλεργικό σοκ της Αφροδίτης - Δείτε βίντεο

Πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης