17o International Shipping Forum Capital Link: Συνάντηση κορυφής της παγκόσμιας ναυτιλίας στη Νέα Υόρκη

17o International Shipping Forum Capital Link: Συνάντηση κορυφής της παγκόσμιας ναυτιλίας στη Νέα Υόρκη

Mε τους Ελληνες πρωταγωνιστές, πλοιοκτήτες, τραπεζίτες, μέτοχοι, υποψήφιοι επενδυτές αλλά και εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης συμμετείχαν στο συνέδριο

cpl
Δευτέρα πρωί, κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Νέας Υόρκης, στο ξενοδοχείο «Metropolitan», με θέα στο Σέντραλ Παρκ, πάνω στην 5η Λεωφόρο, βρισκόταν σε εξέλιξη το 17ο ναυτιλιακό συνέδριο, το International Shipping Forum Capital Link.

Πλοιοκτήτες, τραπεζίτες, μέτοχοι, υποψήφιοι επενδυτές αλλά και εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης συναντήθηκαν σε μια μοναδική στο είδος της εκδήλωση προκειμένου όχι μόνο να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και για να κάνουν business. Οι αναταράξεις στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, η εικόνα των ναυλαγορών, η πράσινη μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η ναυτιλιακή χρηματοδότηση, η ενεργειακή κρίση ήταν κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.

Η βαρύτητα του συνεδρίου και η σημασία που έδωσαν οι ναυτιλιακές εταιρείες στους ήδη μετόχους τους αλλά και στους επενδυτές φάνηκε από την ώρα έναρξης του συνεδρίου, που ήταν η 8η πρωινή.

Ρωτήσαμε τον κ. Νίκο Μπορνόζη, πρόεδρο της Capital Link, πώς και προγραμμάτισε την έναρξη του συνεδρίου τόσο πρωί, κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ, και μας εξήγησε: «Το κλίμα στις ΗΠΑ για τη ναυτιλία είναι πάρα πολύ καλό. Οι Αμερικανοί ως επενδυτές στηρίζουν τη ναυτιλία. Λόγω της υγειονομικής και όχι μόνο κρίσης, ένα μεγάλο μέρος του κοινού αντελήφθη την κομβική σημασία της ναυτιλίας στην παγκόσμια εφοδιαστική και οικονομική αλυσίδα. Μέχρι πρότινος οι περισσότεροι Αμερικανοί ήταν συνηθισμένοι να βλέπουν τρένα, αεροπλάνα, φορτηγά, όχι όμως πλοία. Μετά κυκλοφόρησε το σλόγκαν “No shipping, no shopping”. Αντελήφθησαν όλοι ότι η ναυτιλία είναι ένας μεγάλος κρίκος στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος προσέλκυσε μια ομάδα καινούριων επενδυτών στον κλάδο. Το συνέδριο στη Νέα Υόρκη το αρχίζουμε στις 8 το πρωί γιατί οι επενδυτές ξυπνάνε πολύ νωρίς, προτού ανοίξει η αγορά».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που ο φονικός ανεμοστρόβιλος διαλύει σχολείο στο Μισισίπι - Δείτε βίντεο

Σεισμός 2,7 Ρίχτερ στην Αττική

Από το μεσημέρι η αλλαγή του καιρού με βροχές και κρύο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης